Home Region OVO JE 1. ZNAK KOJI UKAZUJE NA RAK KOSTIJU, POČINJE KAO JOŠ...

OVO JE 1. ZNAK KOJI UKAZUJE NA RAK KOSTIJU, POČINJE KAO JOŠ BAR 10 DRUGIH BOLESTI: Prestanite ga ZANEMARIVATI VIŠE…

104
0

OVO JE 1. ZNAK KOJI UKAZUJE NA RAK KOSTIJU, POČINJE KAO JOŠ BAR 10 DRUGIH BOLESTI: Prestanite ga ZANEMARIVATI VIŠE…

Prvi znak koji ukazuje na rak kostiju jeste bol, a mnogi ljudi zbog bola u kostima pomisle da pate od artritisa i tako zanemaruju ovaj simptom.

Rak kostiju nastaje kada se stvore maligne ćelije koje uništavaju kosti. Ovaj karcinom može da se razvije u bilo kojoj kosti u telu, a najčešće su obolele dugačke kosti, poput kostiju nogu i ruku.

Postoje tri vrste karcinoma kostiju: osteosarkom, uglavnom od njega boluju deca i adolescenti, juingov sarkom, javlja se uglavnom od 10 do 20 godine života i hondrosarkom koji se uglavnom javlja kod starijih osoba.

Simptom koji ukazuje na rak kostiju je bol koji je u početku podnošljiv, ali vremenom se pojačava, a najviše se javlja kada pacijent legne da spava. Takođe, na bolest ukazuje i visoka temperatura preko 38 stepeni, pojačano znojenje, naročito tokom noći i naglo mršavljenje. Ovi simptomi mogu da ukazuju i neka bezopasna stanja, ali ako se često javljaju i povezani su, hitno treba da odete kod lekara. (Espreso.rs/informer)

Previous articleSVAKO VEČE JEDNA ČAŠA PRE SPAVANJA UMESTO VEČERE: Očistite debelo crevo i SPALITE MASNOĆE!
Next article(VIDEO) HAOS NA IMANJU, KRISTIJAN SINOĆ PODIVLJAO: Evo šta je uradio Aleksandri, SVI SU SAMO GLEDALI, NIKO NIJE SMIO PRIĆI!