Home Region Nesvakidašnji slučaj u Visokom: Na mezarju tokom kovid-dženaze čuli lupanje iz kabura,...

Nesvakidašnji slučaj u Visokom: Na mezarju tokom kovid-dženaze čuli lupanje iz kabura, otkopali sanduk da provjere, zvali i Hitnu pomoć i policiju!

150
0

Nesvakidašnji slučaj u Visokom: Na mezarju tokom kovid-dženaze čuli lupanje iz kabura, otkopali sanduk da provjere, zvali i Hitnu pomoć i policiju!

U Visokom, na mezarju Stuparići, jučer desila se nesvakidašnja situacija. Naime, prilikom klanjanja dženaze prisutni su pomisli da čuju lupanje iz kabura koji je bio zatrpan i svi su bili u nevjerici.

Lupanje se ponovilo, tako da su otkopali sanduk da provjere da osoba nije nekim čudom živa. Ovu informaciju za Faktor je potvrdio i glavni imam Medžlisa islamske zajednice u Visokom Midhat efendija Čakalović.

– Jeste tačno da se to dogodilo. Ja sam razgovarao sa imamima koji su bili tu i koji su klanjali dženazu i učili na kaburu. Istina je da su otkopali mezar. Priustni su pomislili da su ukopali živog čovjeka. Stvarno se čulo lupanje. Pošto je bila kovid-dženaza onda je i sanduk takav bio. Najvjerovatnije se desio odron kamena ili zemlje kako je smrznuto, da je udarilo jednom u gornji dio sanduka i poklopac i to se ponovilo nekoliko puta.

– Imami su mi rekli da je bilo nezgodno, pošto su bili tu sin i članovi porodice, onda su na brzinu otvorili misleći da je stvarno živ. Vidjeli su da kesa u kojoj je tijelo nije pomicana. Neko od prisutnih je nazvao Hitnu pomoć koja se ubrzo pojavila.

– Nakon ovog događaja krenule su priče. Ima priča da je čovjek oživio, da su mu ruke sve bile krvave koliko je udarao, ali to ništa nije tačno. I meni cijeli dan zvoni telefon i svi pitaju za događaj u Stuparićima – kaže za Faktor Midhat efendija Čakalović.

I iz Hitne pomoći Visoko su kratko rekli da su u subotu dobili poziv sa mezarja Stuparići i da je ekipa izašla na teren. Također, i iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su potvrdili da su dobili poziv i da je njihova ekipa bila na licu mjesta. bh-index.info

Previous articleNajnovije informacije o zdravstvenom stanju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH: Milorad Dodik ima obostranu upalu pluća, osjeća se dobro…
Next article(VIDEO) Sudarila se dva golfa i autobus, među četvoro povrijeđenih i jednogodišnje dijete…