Home Region LEKARI SAOPŠTILI LOŠE VESTI: Korona muškracima RADI JEDNU UŽASNU STVAR!

LEKARI SAOPŠTILI LOŠE VESTI: Korona muškracima RADI JEDNU UŽASNU STVAR!

85
0

LEKARI SAOPŠTILI LOŠE VESTI: Korona muškracima RADI JEDNU UŽASNU STVAR!

Italijansko istraživanje pokazalo je kako je erektilna disfunkcija istovremeno faktor rizika za upalu pluća nakon zaraze SARS-KoV2, ali i moguća posledica.

Erektilna disfunkcija savršen je biomarker opšteg fizičkog i psihološkog zdravlja, rekao je vodič studije, endokrinolog i se*solog Emanuel Đanini iz Rima.

S obzirom na to da kovid 19 utiče i na mentalno i na fizičko stanje zaraženog, nije preterano iznenađujuće da je erektilna disfunkcija jedna od posledica i ove zarazne bolesti. Istraživanje je takođe pokazalo da su ljudi zaraženi virusom korona, koji su ranije patili od erektilne disfunkcije, skloniji razvoju upale pluća.

Razlog tome je što upala pluća uključuje ista propratna oboljenja koja su često povezana i s erektilnom disfunkcijom kao što su: respiratorni problemi, upale, hormonalni problemi, stres, anksioznost, depresija i endotelna disfunkcija. (Espreso/Magazin Novosti)

Previous articleVEĆ OD PRVOG JANUARA: Ovo su nove cijene cigareta u BiH!
Next articleOVE NAMIRNICE NIKADA NE TREBA PODGREVATI! Jedite ih hladne ili ih bacite u smeće, MOGU VAM JAKO UGROZITI ZDRAVLJE…