Home Region Grtalica zatrpala parkirano auto, vozača jedva našli i spasili nakon 10 sati...

Grtalica zatrpala parkirano auto, vozača jedva našli i spasili nakon 10 sati (FOTO)

73
0

Grtalica zatrpala parkirano auto, vozača jedva našli i spasili nakon 10 sati (FOTO)

Zbog gomile snijega kojom je automobil bio prekriven, policija je jedva uspjela da ga locira.

Kevin Kresen (58) iz američke savezne države Njujork iznenada se našao u situaciji opasnoj za život kada je tokom oluje kamion za čišćenje snijega prošao pored njegovog automobila zaustavljenog pored puta i potpuno ga zatrpao.

Zbog velike količine snijega na vozilu, koja je dostizala visinu od 1,2 metra, bilo je nemoguće da se vozač samostalno oslobodi iz sniježne zamke. Da situacija bude još gora, zbog kvara na motoru automobila Kresen nije mogao da zagrije putničku kabinu, pa mu je prijetilo smrzavanje.

Na sreću, uspio je da pozove policiju telefonom i objasni im šta se dogodilo. Međutim, zbog količine snijega kojom je vozilo bilo prekriveno, policija nikako nije mogla da tačno locira automobil.

Kresenu se sreća osmjehnula sljedećeg jutra, kada je narednik Džejson Koli pretražujući nanose snijega duž državnog puta 17C u mjestu Ovego.

Njemu se učinilo da se ispod nanosa nalaze poštanski sandučići, pa je krenuo da rasčišćava snijeg kako bi provjerio ulične brojeve na njima, ali je umjesto sandučića nabasao na vjetrobransko staklo zatrpanog vozila. Nakon što je izvučen iz automobila, vozač je prebačen u bolnicu gdje se oporavlja od hipotermije i promrzlina. fokus.ba

 

Previous article(VIDEO) Sudarila se dva golfa i autobus, među četvoro povrijeđenih i jednogodišnje dijete…
Next articleObjavljena prognoza do kraja godine: Sada je definitivno da će biti snijega!