TEMPERATURE ĆE SKOČITI! Poznati srpski meteorolog otkrio kakvo nas vreme očekuje do Nove godine!

Uncategorized

TEMPERATURE ĆE SKOČITI! Poznati srpski meteorolog otkrio kakvo nas vreme očekuje do Nove godine!

Meteorolog Đorđe Đurić je danas saopštio kakvo će vreme biti do kraja decembra, i naveo da u danima oko Nove godine postoji mogućnost zahlađenja. On je rekao da će od utorka do petka biti osetno toplije, sa temperaturama i do 17°C, kao i da će u petak, krajem dana, doći do zahlađenja, kao i da će padati sneg na planinama.

– Prošle godine u istom periodu vreme je bilo skoro pa prolećno. Do kraja godine očekuje nas jedno uobičajeno vremensko stanje, ništa što se nije događalo ranije. U Srbiji u nedelju pre podne maglovito, tmurno i prohladno, ponegde uz rosu, dok se posle podne očekuje sunčano, osim u Timočkoj i Negotinskoj Krajini, Bačkoj, Sremu i Posdrinju. U brdsko-planinskim predelima Srbije Tokom celog dana sunčano. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području u pojačanju i na jugu Banata i u donjem Podunavlju biće jak. Minimalna temperatura od -1 do 4°C, maksimalna dnevna od 5 do 10°C.

U Beogradu u nedelju pre tmurno i maglovito, a posle podne očekuje se sunčano. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, tokom dana u pojačanju. Minimalna temperatura 2°C, maksimalna dnevna 7°C.

On je naveo da će u Srbiji u ponedeljak biti umereno do potpuno oblačno, prohladno i suvo, dok se u Timočkoj i Negotinskoj Krajini očekuje tmurno i maglovito. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području pojačan, na jugu Banata i jak. Minimalna temperatura od 0 do 4°C, maksimalna dnevna od 5 do 8°C.

– U Beogradu umereno do pretežno oblačno, prohladno i suvo. Duvaće slab do umeren do pojačan jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 3°C, maksimalna dnevna 6°C.

U Srbiji u utorak umereno do potpuno oblačno i toplije. Maksimalna temperatura od 8 do 13°C, u Negotinskoj Krajini oko 5°C. U sredu i četvrtak još toplije, uz uglavnom umereno oblačno vreme. Maksimalna temperatura biće od 11 do 15°C. Veoma toplo i u petak, maksimalna temperatura od 11 do 17°C. U toku jutra u severnim, a tokom dana i u ostalim predelima očekuje se jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom. Posle podne i uveče temperatura u osetnijem padu, jer će jugozapadni vetar biti u skretanju na severozapadni, pa će u toku večeri kiša na planinama preći u sneg. U subotu osetno hladnije sa kišom, susnežicom i snegom. U nedelju suvo i hladno sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura od 2 do 6°C.

Kako je istakao, u Beogradu će u utorak biti umereno do potpuno oblačno i toplije, sa maksimalnom temperaturom oko 10°C. U sredu i četvrtak će biti još toplije, uz uglavnom umereno oblačno vreme. Maksimalna temperatura biće do 14°C.

– Veoma toplo i u petak, maksimalna temperatura do 15°C. Tokom dana očekuje se jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom. Posle podne i uveče temperatura u osetnijem padu. U subotu osetno hladnije sa kišom i susnežicom. Maksimalna temperatura do 3°C. U nedelju suvo i hladno sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura do 4°C. Dakle, oko 26-27. decembra planine će zasigurno dobiti snežni pokrivač i to nakon dužeg perioda ozbiljnog nedostatka snega. U nižim predelima može biti tek vrlo malo snega, jer će dnevne temperature ostati u ”plusu”, i padavine će vrlo brzo do kraja dana prestati.

On je naznačio da će pred sam kraj ove godine doći do otopljenja, a da u danima oko Nove godine postoji mogućnost zahlađenja. srbijadanas.com