Naslovnica Vremenska prognoza TEMPERATURE ĆE SKOČITI! Poznati srpski meteorolog otkrio kakvo nas vreme očekuje do...

TEMPERATURE ĆE SKOČITI! Poznati srpski meteorolog otkrio kakvo nas vreme očekuje do Nove godine!

33
0

TEMPERATURE ĆE SKOČITI! Poznati srpski meteorolog otkrio kakvo nas vreme očekuje do Nove godine!

Meteorolog Đorđe Đurić je danas saopštio kakvo će vreme biti do kraja decembra, i naveo da u danima oko Nove godine postoji mogućnost zahlađenja. On je rekao da će od utorka do petka biti osetno toplije, sa temperaturama i do 17°C, kao i da će u petak, krajem dana, doći do zahlađenja, kao i da će padati sneg na planinama.

– Prošle godine u istom periodu vreme je bilo skoro pa prolećno. Do kraja godine očekuje nas jedno uobičajeno vremensko stanje, ništa što se nije događalo ranije. U Srbiji u nedelju pre podne maglovito, tmurno i prohladno, ponegde uz rosu, dok se posle podne očekuje sunčano, osim u Timočkoj i Negotinskoj Krajini, Bačkoj, Sremu i Posdrinju. U brdsko-planinskim predelima Srbije Tokom celog dana sunčano. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području u pojačanju i na jugu Banata i u donjem Podunavlju biće jak. Minimalna temperatura od -1 do 4°C, maksimalna dnevna od 5 do 10°C.

U Beogradu u nedelju pre tmurno i maglovito, a posle podne očekuje se sunčano. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, tokom dana u pojačanju. Minimalna temperatura 2°C, maksimalna dnevna 7°C.

On je naveo da će u Srbiji u ponedeljak biti umereno do potpuno oblačno, prohladno i suvo, dok se u Timočkoj i Negotinskoj Krajini očekuje tmurno i maglovito. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području pojačan, na jugu Banata i jak. Minimalna temperatura od 0 do 4°C, maksimalna dnevna od 5 do 8°C.

– U Beogradu umereno do pretežno oblačno, prohladno i suvo. Duvaće slab do umeren do pojačan jugoistočni vetar. Minimalna temperatura 3°C, maksimalna dnevna 6°C.

U Srbiji u utorak umereno do potpuno oblačno i toplije. Maksimalna temperatura od 8 do 13°C, u Negotinskoj Krajini oko 5°C. U sredu i četvrtak još toplije, uz uglavnom umereno oblačno vreme. Maksimalna temperatura biće od 11 do 15°C. Veoma toplo i u petak, maksimalna temperatura od 11 do 17°C. U toku jutra u severnim, a tokom dana i u ostalim predelima očekuje se jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom. Posle podne i uveče temperatura u osetnijem padu, jer će jugozapadni vetar biti u skretanju na severozapadni, pa će u toku večeri kiša na planinama preći u sneg. U subotu osetno hladnije sa kišom, susnežicom i snegom. U nedelju suvo i hladno sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura od 2 do 6°C.

Kako je istakao, u Beogradu će u utorak biti umereno do potpuno oblačno i toplije, sa maksimalnom temperaturom oko 10°C. U sredu i četvrtak će biti još toplije, uz uglavnom umereno oblačno vreme. Maksimalna temperatura biće do 14°C.

– Veoma toplo i u petak, maksimalna temperatura do 15°C. Tokom dana očekuje se jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom. Posle podne i uveče temperatura u osetnijem padu. U subotu osetno hladnije sa kišom i susnežicom. Maksimalna temperatura do 3°C. U nedelju suvo i hladno sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura do 4°C. Dakle, oko 26-27. decembra planine će zasigurno dobiti snežni pokrivač i to nakon dužeg perioda ozbiljnog nedostatka snega. U nižim predelima može biti tek vrlo malo snega, jer će dnevne temperature ostati u ”plusu”, i padavine će vrlo brzo do kraja dana prestati.

On je naznačio da će pred sam kraj ove godine doći do otopljenja, a da u danima oko Nove godine postoji mogućnost zahlađenja. srbijadanas.com