OVO JE NOVI SIMPTOM KORONAVIRUSA: Prilično je neobičan, a može biti prisutan danima!

Region

OVO JE NOVI SIMPTOM KORONAVIRUSA: Prilično je neobičan, a može biti prisutan danima!

Tipični znakovi i simptomi koronavirusa koji su dosad poznati uključuju kašalj, vrućicu i otežano disanje. Otkriven je još jedan neobičan simptom koji se pojavljuje kod osoba zaraženih koronavirusom. Naime, tim istraživača je otkrio da je novi simptom uporna i dugotrajna štucavica, što dosad još nije bilo poznato.

Slučaj o 62-godišnjem pacijentu koji je imao štucavicu danima objavljen je u časopisu The American Journal of Emergency Medicine. Zaraženi muškarac se četiri dana borio sa štucavicom prije nego što je primljen u bolnicu na daljnje liječenje. Naime, testovi su pokazali kako ima problema s plućnim kapacitetom, a onda je utvrđeno i da je pozitivan na COVID-19.

Ovaj izvještaj ističe dva ključna problema. Prvo, naglašava važnost detaljnog proučavanja onih koji imaju problema sa štucavicom. Drugo, liječnici i kliničari trebali bi imati na umu da se određeni slučajevi koronavirusa ponekad mogu otkriti upravo kroz netipične simptome. Tipični znakovi i simptomi koronavirusa koji su dosad poznati uključuju kašalj, vrućicu i otežano disanje.

Uz to, umor, bol u tijelu, glavobolja, gubitak mirisa i okusa, začepljen nos, mučnina i povraćanje, proljev, gubitak kose i upala grla također mogu biti pokazatelji da je osoba oboljela od koronavirusa. (Novi/Večernji)