OGLASIO SE DOKTOR KON, EVO ŠTA JE REKAO O POLICIJSKOM ČASU: “Predlagali smo…”

Region

OGLASIO SE DOKTOR KON, EVO ŠTA JE REKAO O POLICIJSKOM ČASU: “Predlagali smo…”

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je jutros gostujući na RTS medicinski dio Kriznog štaba nije za popuštanje mjera, ali da će konačna odluka tek biti donijeta.

Dodao je da potencijal virusa polako pada, ali da ne bismo smjeli da dozvolimo da se situacija pogorša.

– Medicinski dio Kriznog štaba nije za popuštanje mjera, ali vidjećemo. Što se tiče policijskog časa da li će se sutra razmatrati, medicinski dio je imao preporuku ograničenja kretanja od 19 sati do 05.00, ali za sada nema potrebe za tim. Doček Nove godine na kakav smo navikli sada je nerealan, to bi bila katastrofalna situacija da se zaista desi – istakao je Kon.

Kako je Kon rekao, u ovo vrijeme gužve uobičajene su gužve na granicama, značajno je manje iz Nemačke i Austrije, a zadržavanje je posljedica temeljnog unošenja podataka.

Kaže da ako procjenjujemo šta se dešava – ne dešava se u ovo doba godine nešto što se inače ne dešava. Prema njegovim riječima, pi-si-ar test je značajan da se zna da svi koji ulaze u zemlju nisu zarazni, a ako nemaju test moraju da budu u karantinu i to je sve.

Medicinski dio Kriznog štaba je predlagao mjeru i ranije, ali to traži određenu logistiku, kaže dr Kon.

Ističe da par destina hiljada ljudi ne može da se poredi sa 400.000 koliko je bilo tokom Uskrasa, posljedica ako ih i bude biće daleko manje a svaki građanin treba da se da se prijavi na portal e-zdravlje. novi.ba