ESTRADA JE BILA NA METI OPASNIH PLJAČKAŠA: Pljačkali su im domove, TUKLI ih, uzimali automobile, a evo ko je tad prošao NAJGORE!

Showbizz

ESTRADA JE BILA NA METI OPASNIH PLJAČKAŠA: Pljačkali su im domove, TUKLI ih, uzimali automobile, a evo ko je tad prošao NAJGORE!

Javne ličnosti su često izložene u medijima, tako da detaljni podaci o tome šta sve poseduju i koliko su bogati često stoji “na dlanu” širokim narodim masama. Zato su često na meti kriminalaca, pa se neretko desilo da su im pljačkane kuće, kradeni automobili, nakit, kao i novac.

Viki Miljković ukrali automobil ispred kuće:

Krajem 2016. Violeti Miljković ukraden je skupoceni automobil vredan nekoliko desetina hiljada evra. Ovaj nesrećni slučaj dogodio se pre četiri godine ispred njene kuće na Bežanijskoj kosi.

“Ja sam u šoku zbog svega ovoga! Ne želim mnogo da komentarišem, jer policija radi na slučaju. Kada sam taj dan ustala, ispred kuće mi nije bilo automobila. Nisam verovala kada sam videla, ali sam ubrzo morala da poverujem. Sve sam prijavila policiji”, rekla je tada pevačica za medije.

Vesnu Zmijanac potkradali radnici:

I folk pevačica Vesna Zmijanac doživela je neprijatnost godine kada su njen dom na Bukulji opljačkali radnici koji su odneli stvari u vrednosti od 10.000 evra. Nju su postepeno potkradali tadašnji zaposleni, koji su iznosili stvar po stvar, tako da ona ne primeti. Nakon toga ugradila je kamere i videla o čemu se radi.

“Moja kuća na Bukulji je obezbeđena kamerama i alarmima i nikad nisam imala problem sa lopovima. Veću frku sam imala sa radnicima koji su mi održavali dvorište. Neke stvari potražim tek posle tri meseca i tada vidim da nedostaju. Onda mi treba malo vremena da povežem ko je tad radio. Ne mogu odmah da vidim koja mi haljina fali ili bilo šta drugo, ali kad-tad sve otkrijem”, kazala je tada.

Lea Kiš – dom:

Voditeljka se našla na meti provalnika kada je 2016. godine sa porodicom bila na letovanju. Dvojica razbojnika su tada dva sata nakon ponoći, upala u kuću na Voždovcu i odnela veću količinu zlatnog nakita – narukvica, ogrlica, prstenja… Svega nekoliko sati nakon krađe policija je uhapsila provalnike.

Đanija sačekali ispred kuće, prebili ga i uzeli sat:

Folk pevač Radiša Trajković Ðani krvnički je bio pretučen ispred svoje kuće u Mirijevu. Pevač je izlazio iz dvorišta da preparkira automobil kad su ga iza kapije sačekala dva nepoznata čoveka i napala ga s leđa u nameri da ga opljačkaju. Prvo su mu zavrnuli ruku i oborili ga na zemlju, a onda su ga šutirali u stomak i udarali pesnicama u glavu. Ðani nije imao priliku da se brani, a lopovi su pobegli s njegovim satom vrednim oko 2.000 evra. Pevač se tada nije oglašavaou medijima.

Dragana Radosavljević Cakana je u životu imala nekoliko neprijatnih situacija, tako da je pored pljačke kuće, bila i žrtva lopova i u banci:

“Verovali ili ne, čovek je sačekao da ostavim stvari, pa je uzeo. Samo mi nije jasno da na banci nema njegova slika, jer je uhvaćen na kameri. Nisam se uplašila, čega da se uplašim? Samo sam ostala bez veće količine novca. Ja sam uzela deo novca, nije mi bio u fokusu neseser sa parama, na snimku ima sve. Gledao je i čekao da izađem, pa je nestao. Bilo je 850 evra i 60.000 dinara, on tako verovatno i zarađuje. Ne mogu da verujem da takvi šetaju ulicom “, ispričala je pevačica 2019. godine, dok joj se šest godina pre toga dogodila pljačka doma u Sremčici:

“Odneli su skoro sve – nakit, novac, oružje, satove, garderobu, razne suvenire i nama neke drage i bitne stvari, koje smo godina skupljali. Samo vrednost nakita i satova iznosi više od 20.000 evra. Ma, upropastili su mi život! Lopovi su ušli u kuću sa zadnje strane dvorišta, kroz jedan mali prozor koji su razvalili. Taj deo očigledno nismo dovoljno pokrili kamerama. Prvo su naišli na Nebojšinu sobu, koju su opelješili, a zatim u moju i sve ostale prostorije.”

Aco Pejović:

Popularni pevač Aco Pejović opljačkan je pre šest godina u Sarajevu dok je jeo ćevape. Lopovi nisu “ojadili” samo njega već i njegove muzičare, sa kojima je seo u jedan restoran da predahne od napornog puta. Oni su doživeli veliku neprijatnost kad je opljačkan njihov kombi, a naneta šteta procenjena je na oko 5.000 evra. Naime, pevač i njegovi saradnici vraćali su se s jednog nastupa u Bosni, a na putu za Beograd rešili su da svrate na Baš-čaršiju na ćevape. Parkirali su se nešto dalje od pešačke zone, a kad su se vratili, imali su šta i da vide. Za samo sat, koliko je trajala njihova pauza, vešti lopovi su odradili posao.

“Tačno je to što ste čuli, ali ne bih tome pridavao neki veliki značaj. S porodicom sam na moru u Grčkoj”, poručio je tada pevač kratko za medije.

Suzana Jovanović i Saša Popović:

Jedna od možda najvećih pljački dogodila se direktoru “Grand” produkcije Saši Popoviću iz njegove vile, u naselju Bežanijska kosa, lopovi su ukrali nakit vredan 100.000 evra i pištolj. Provalu u vilu primetila je Popovićeva supruga Suzana.

“Ulazna vrata su bila otvorena, što joj je ukazalo na to da se nešto dešava u domu. Ušla je u kuću, ali u prizemlju nije uočila ispremeštane i pobacane stvari, pa se popela do spavaće sobe gde im je kućni sef. Međutim, kada je ušla u spavaću sobu, u delu u kome je bio instaliran sef bila je praznina. Uplašena supruga gazde „Granda“ odmah je pozvala policiju, pa su operativci Odeljenja za suzbijanje teških krađa i uviđajci odmah izašli na lice mesta. U sefu su držali njenu i Sašinu burmu, nakit i skupocene satove. Rekla je da je u sefu bilo pet lančića od belog i žutog zlata, osam ili devet dukata, takođe od belog i žutog zlata, brilijanti, privesci, osam „roleksa“. Takođe je nestao i Sašin pištolj, za koji je imao urednu dozvolu i kutije metaka. Možda nešto i zaboravila, ali da je vrednost nakita sigurno oko 100.000 evra”, rekao je tada sagovornik upoznat sa istragom.

Saša Popović:

“Tom prilikom iz doma direktora “Grand produkcije” odnesen je sef sa određenom dokumentacijom, kao i nekoliko satova koji pripadaju najužim članovima porodice Popović. Naglašavamo da nije istina da je iz kuće odnesena i određena suma novca, budući da direktor Granda papire od vrednosti i novac drži u banci. Kako ne bismo ometali organe reda u otkrivanju počinilaca, ovim saopštenjem je završeno obraćanje medijima kada je reč o ovoj temi”, navedeno je tada u saopštenju pres službe “Granda”. Kurir.rs/K.Đ/Blic