VELIKA TRAGEDIJA! Brat i sestra preminuli u sedam dana od COVID-19…

Region

VELIKA TRAGEDIJA! Brat i sestra preminuli u sedam dana od COVID-19…

Adelita Cruz Trevino (39) i Nicolas Trevino (35) nisu bili samo brat i sestra, već su bili i najbolji prijatelji. Oboje su umrli od COVID-19 u razmaku od samo jedne sedmice.

“Bili su pozitivni su bili na koronavirus 6. novembra, nakon putovanja u Californiju kako bi prisustvovali sprovodu svog ujaka”, rekao je njihov brat Daniel Trevino za CNN.

Adelita je preminula od virusa 29. novembra u bolnici Ascension Borgess.

“Njen brat umro je sedam dana kasnije u bolnici Spectrum Health Butterworth, nekoliko sati nakon sprovoda njegove sestre”, rekla je Jesusova sestra Vela.

“Adelita je imala sve simptome, od groznice do bolova u tijelu”, kaže Vela, a prenosi “Radio Sarajevo”.

“Primljena je u bolnicu istog dana kada je test pokazao da je pozitivna i nikada je nije napustila. Njen brat Nicolas primljen je sutradan i poslat u izolaciju. Vratio se u bolnicu sedmicu dana kasnije, jer se njegovo stanje pogoršalo”, rekla je Vela za CNN.

Budući da tokom pandemije nisu mogli lično posjetiti svoje najmilije zbog uputa ljekara, porodica je svaki dan razgovarala s bratom i sestrom putem video poziva i molili se kako bi se Adelita i Nicolas oporavili.

Iako su, nažalost, oboje preminuli, porodica se zahvaljuje svima koji su im pomogli u ovom izazovnom vremenu. Nadaju se da njihova priča može poslužiti kao upozorenje porodicama koje razmišljaju okupljati se za blagdane i potaknuti druge da slijede upute zdravstvenih uputa. novi.ba/Radio Sarajevo