“Jedva sam živa… Ja nisam dobila pomoć države od 90.000. Kad prođe korona, neću imati za hljeb…”

Region

“Jedva sam živa… Ja nisam dobila pomoć države od 90.000. Kad prođe korona, neću imati za hljeb…”

Pevačica Maja Nikolić, poput svih svojih kolega, bori se u ovom periodu kada joj je posao sveden na nulu. Majka dva sina, Lazara i Novaka, kaže da brine o svojim dečacima, a da su troškovi koje ima i tokom pandemije korona virusa ogromni.

– Imam dva sina, cifru ne bih komentarisala od koliko novca živim. Neka svako razmisli koliko košta pomagati sinu od 22 godine, koji radi i završava fakultet i sinu od 14 godina, koji živi sa mnom. To zna svaka prosečna srpska porodica koliko košta život. Inforstan, grejanje, telefoni i ostali računi su oko 300 evra. Neću da se gađam sa ciframa, ali sam jedva živa – rekla je pevačica za Telegraf Jetset.

Maja je prilično ljuta što od države Srbije nije dobila pomoć.

– Ja nisam dobila 90.000 i hvala državi, hvala što podržavaju našu profesiju. Ja ću izdržati, ali mi je krivo jer moj bend, moji muzičari koji rade za 50 evra, i sa tim hrane porodice, nemaju od čega da žive. Naša profesija je ugašena, 99 odsto je dobro jer će šund i kič otići, a šta ćemo mi umetnici koji znamo da pevamo… Ja kada prođe korona, neću imati za hleb. Nemam nikakva primanja već godinu i po dana, živim od šteka – rekla je ogorčena Maja i dodala:

– Moj sin i ja smo dobili po sto evra od države i to je sve.

Kako navodi, smatra da bi svaki građanin Srbije trebalo da bude oslobođen plaćanja računa tokom pandemije.

– Država treba da oslobodi sve ljude plaćanja svih računa dok traje korona: infostana, struje, kablovske itd. Ti računi su najveći jer ništa ne zarađujemo, to se radi u zemljama na zapadu. Samo kod nas se i dalje plaćaju – zaključila je Maja. (Telegraf.rs)