Home Region HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:Dodik Lavrovu poklonio ukradenu ikonu, A EVO ŠTA JE...

HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:Dodik Lavrovu poklonio ukradenu ikonu, A EVO ŠTA JE SPREMIO VUČIĆU!

99
0

HIT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:Dodik Lavrovu poklonio ukradenu ikonu, A EVO ŠTA JE SPREMIO VUČIĆU!

Međunarodni skandal izazvao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kada je uručio skupocjeni poklon šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu tokom njegove posjete našoj zemlji.

Kako je rekao Dodik, poklonio je Lavrovu ikonu staru 300 godina. No, uspostavilo se da se radi o ikoni koja je dio kulturne baštine Ukrajine i koji je, najvjerovatnije, ukraden tokom ratnih sukoba u ovoj zemlji.

Ambasada Ukrajina i Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine zatražili su odgovore od BiH kako se ikona uopšte našla u BiH. Sumnja se da je ikona iznesena iz Luganska, grada na istoku Ukrajine koji se nalazi na teritoriji koja je od 2014. godine pod kontrolom proruskih snaga.

Zbog svega je formiran i predmet u Tužilaštvu BiH, no nije moglo proći ni bez šaljivih reakcija na društvenim mrežama. U nastavku pogledajte neke od najduhovitijih komentara na slučaj “ikona”. novi.ba

Previous articleEvo šta je potrebno za dolazak u BiH, Srbiju i Hrvatsku za praznike: Sve što trebate znati o putovanjima za vrijeme Božića i Nove godine!
Next articleĐANI I SLAĐA TROŠE 10.000 EURA MJESEČNO, A NJIHOVI SINOVI ŽIVE KAO PODSTANARI: Pjevač živi kao car, a pogledajte šta je sa djecom!