EKSPLODIRAO RESPIRATOR U BOLNICI, POGINULO OSAM PACIJENATA: TRAGEDIJA U TURSKOJ!

Region

EKSPLODIRAO RESPIRATOR U BOLNICI, POGINULO OSAM PACIJENATA: TRAGEDIJA U TURSKOJ!

Usaopćenju Univerzitetske bolnice SANKO navodi se kako je u jutarnjim satima došlo do požara na odjelu za intenzivnu njegu. Ostali pacijenti s tog odjela prevezni su u druge bolnice, a istraga je u toku. U požaru koji je izbio usljed eksplozije respiratora na odjelu za intenzivnu njegu u bolnici u turskom gradu Gaziantepu, smrtno je stradalo osam pacijenata, javlja Anadolija.

U saopćenju Univerzitetske bolnice SANKO navodi se kako je u jutarnjim satima došlo do požara na odjelu za intenzivnu njegu. Zahvaljujući brzoj reakciji medicinskog osoblja i vatrogasnih ekipa, požar je za kratko vrijeme stavljen pod kontrolu. Ipak, sedam pacijenata je smrtno stradalo u jedinici za intenzivnu njegu, a jedan tokom transporta.

Ostali pacijenti s tog odjela prevezni su u druge bolnice, a istraga je u toku. U saopćenju ureda guvernera u Gaziantepu navodi se kako je do požara došlo u 4.45 sati po lokalnom vremenu nakon što je eksplodirao respirator te da je stradalo osam osoba.

– U druge bolnice je prevezeno 11 pacijenata. Povrijeđenih usljed požara nije bilo. Nadležne ekipe su na terenu i provode istragu – navodi se u saopćenju.

Na terenu su i ekipe za pružanje psihološke podrške. S druge strane, saopćeno je i kako je jedna od žrtava Ali Safet Kanpolat (Saffet), član gradskog vijeća u Nizipu ispred Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

Kanpolat je ranije bio čelnik zajednice Sekili, u tom distriktu. I medicinski radnici uposleni u bolnici bili su vidno pogođeni zbog onoga što se dogodilo. Dio njih nije mogao zadržati suze dok su napuštali bolnice. Tješile su ih druge kolege.

Na terenu su i ekipe za pružanje psihološke podrške. Tri ulaza i izlaza u bolnicu su zatvorena, a poduzete su visoke mjere sigurnosti oko zgrade. (Avaz.ba)