Home Region Džamija u Njemačkoj meta napada: Vandali na zidovima nacrtali križeve!

Džamija u Njemačkoj meta napada: Vandali na zidovima nacrtali križeve!

89
0

Džamija u Njemačkoj meta napada: Vandali na zidovima nacrtali križeve!

Tokom 2019. godine neko je također polomio stakla na prozorima džamije, ali napadači nikada nisu pronađeni. Zahtijevamo da što prije budu pronađeni oni koji su počinili ovaj napad, rekao je Ali Ozdemir, predstavnik džamije Fatih. Džamija Fatih u gradu Sontheimu u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg bila je meta vandalskog napada.

Vandal ili više njih na zidovima džamije, koja djeluje pod okriljem Turske islamske zajednice Diyanet (DITIB), sprejom su nacrtali krst i uvredljive poruke, prenosi Anadolija.. Ali Ozdemir, predstavnik džamije Fatih, kazao je da je tokom noći neko na osam mjesta na zidovima džamije sprejom nacrtao križeve i obojio zidove. Istakao je da su vjernici nemile grafite primijetili kada su došli u džamiju, izrazivši zabrinutost zbog ovakvih incidenata.

“Već 30 godina pokazujemo poštovanje prema ljudima u Sontheimu, a i oni se prema nama odnose s poštovanjem. Mi smo transparentna zajednica, dio smo grada Sontheima i naša su vrata otvorena svima. Posebno želimo da svi ljudi žive zajedno u miru. Tokom 2019. godine neko je također polomio stakla na prozorima džamije, ali napadači nikada nisu pronađeni. Zahtijevamo da što prije budu pronađeni oni koji su počinili ovaj napad”, rekao je Ozdemir.

Istakavši da su incident prijavili policiji, Ozdemir je kazao da je policija obavila pretragu u džamiji i pokrenula istragu. U gradu Sontheimu, koji se nalazi sjeveroistočno od Ulma, živi oko 6.000 stanovnika. novi.ba/Oslobođenje

Previous article13 DANA POSLIJE SMRTI DŽEJA OSVANULA TUŽNA PORUKA NA MARIJINOM INSTAGRAMU: Tuga, evo šta je napisala!
Next articleEKSPLODIRAO RESPIRATOR U BOLNICI, POGINULO OSAM PACIJENATA: TRAGEDIJA U TURSKOJ!