Home Region Vuk viđen na lokaciji gdje nije bio 60 godina, lovci pozvani da...

Vuk viđen na lokaciji gdje nije bio 60 godina, lovci pozvani da ga ne ubiju!

116
0

Vuk viđen na lokaciji gdje nije bio 60 godina, lovci pozvani da ga ne ubiju!

Na području Parka prirode Papuk u Hrvatskoj nakon više od 60 godina pojavio se vuk.

Jedinka vuka snimljena je kamerama Čuvarske službe Parka prirode Papuk početkom novembra nakon čega su stručnjaci Zavoda za zaštitu okoline i prirode Ministarstva ekonomije i održivog razvoja, Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Parka prirode Papuk počeli da pratiti znake prisutnosti te zakonom zaštićene životinje.

“Nakon što smo bez sumnje dokazali prisutnost vuka u Parku prirode Papuk, obavili smo razgovore s gotovo svim korisnicima prostora, upoznali ih s činjenicama koje upućuju na to da pojava vuka nije neočekivana, ali ono što je najvažnije u ovom trenutku jeste da ne predstavlja opasnost, niti za fond divljači, niti za stočare”, rekao je direktor Parka prirode Papuk Alen Jurenac.

Zbog straha da bi lovci mogli zamijeniti šakala i vuka zbog velike sličnosti i da bi vuk mogao stradati u ovoj lovnoj sezoni, lovačka udruženja su pozvana na oprez, prenijeli su hrvatski mediji. fokus.ba

Previous articleDA LI ĆE BITI SNEGA U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI? Dolaze nam hladni dani, evo kakva nas prognoza očekuje za praznike!
Next articleKĆERKA SAŠE POPOVIĆA BEZ ŠMINKE PROŠETALA GRADOM: Ovo je prelijepa ALEKSANDRA koju Saša krije od medija, A TEK DA VIDITE STAJLING (FOTO)