SLIKE IZ VUHANA OSTAVLJAJU BEZ TEKSTA: Možete li da verujete da im se OVO DEŠAVA?!

Region

SLIKE IZ VUHANA OSTAVLJAJU BEZ TEKSTA: Možete li da verujete da im se OVO DEŠAVA?!

Vuhan, nekadašnji epicentar pandemije koronavirusa, ponovo je otvorio noćne klubove, dok ostatak sveta o tome zasad može samo da sanja. Internetom su se proširili snimci brojnih žurki i koncerata na kojima se vide mladi zabavljaju, uopšte više ne brinući o koroni.

Uživaju u izlascima, gužvi, druženju u klubovima i hrani na uličnim štandovima. I sve to bez nošenja zaštitnih maski.

“Osećam se kao da živim neki drugi život nakon prvog talasa epidemije u Vuhanu“, rekla je za Rojters Žang Kviong (29) koja je rođendan proslavila s prijateljima u prepunoj pivnici.

Podsetimo, u Vuhanu nije prijavljen nijedan novi slučaj lokalne transmisije korona virusa još od 10. maja, a grad i ceo region bio je jedno vreme u najstrožem karantinu na svetu.

Grad od 11 miliona stanovnika bio je odsečen od ostatka Kine, a zatvaranje je počelo 23. januara. Putevi su bili blokirani, vozovi, autobusi i avioni nisu mogli da uđu u grad. Gotovo 3.900 od 4.634 smrtnih slučajeva izazvanih koronom u Kini zabeleženo je upravo u Vuhanu.

Ipak, vlasnici prodavnica i restorana u Vuhanu kažu da će biti potrebno neko vreme da se vrate prihodima iz perioda pre pandemije. (Espreso.rs/Kurir.rs)