Napustio izolaciju kako bi prodavao krompir i jabuke!

Region

Napustio izolaciju kako bi prodavao krompir i jabuke!

Istarska je policija u četvrtak, 17. decembra, utvrdila da su četiri osobe prekršile mjeru samoizolacije, saopštili su iz MUP-a Hrvatske.

”Naime, na šalter za upravne poslove u sjedište policijske uprave u Puli pristupila je 47-godišnja žena kako bi promijenila adresu prebivališta, iako je taj dan ušla u zemlju te joj je granična policija odredila mjeru samoizolacije, s obzirom da nije imala negativan PCR test. I u umašku policijsku postaju pristupila je osoba kojoj je izrečena mjera samoizolacije. Na šalter za upravne poslove pristupila je 23-godišnjakinja, kojoj je također prilikom ulaska u Hrvatsku 15. prosinca određena mjera samoizolacije, no to je nije spriječilo da dođe u policijsku postaju kako bi riješila svoj upravni zahtjev”, istakli su iz MUP-a Hrvatske, kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodavši:

”Rovinjska je policija prijavila dva prekršitelja mjere. Prilikom provjere da li 57-godišnjak boravi na adresi za vrijeme samoizolacije koja mu je izrečena do 26. decembra, policijski službenici utvrdili su da muškarac nije kod kuće, već su ga zatekli prilikom kontrole prometa u mjestu Bubani, kada se vraćao iz trgovine. Drugog muškarca zatekli su prilikom kontrole prometa u Dubrovačkoj ulici kako hoda ispred teretnog vozila, čakovečke registarske oznake i poziva građane da kupe krompir i jabuke. Utvrđeno je kako 18-godišnjak ima određenu mjeru samoizolacije do 21. decembra, a osim što je kršio mjeru, utvrđeno je i da je počinio prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”.

​​​​​​​Svim osobama koje su kršile izrečenu mjeru samoizolacije policija je izdala prekršajni naloge radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. fokus.ba