Nakon 30 godina braka, držeći se za ruke bračni par preminuo od Covida 19: Tužna priča iz Texasa!

Region

Nakon 30 godina braka, držeći se za ruke bračni par preminuo od Covida 19: Tužna priča iz Texasa!

Nakon 30 godina braka, bračni par Mary i Paul Blackwell preminuli su od komplikacija uzrokovanih Covidom 19 , držeći se za ruke i u naručju svoje djece.

Mary (65) i Paul (62) preminuli su u nedjelju nakon dvije sedmice provedene u odjelu intenzivne njege i nekoliko dana priključeni na respiratore u Harris Methodist bolnici, njihov sin Shaun Blackwell potvrdio je za CNN.

Njih dvoje su bili učitelji u američkoj državi Texas, a sin tvrdi da su radili sve do momenta kada su se razboljeli. Porodica je morala donijeti tešku odluku da ih skinu sa aparata nakon što su doktori rekli da ne postoje šanse da se oporave.

“Doktori su nam potvrdili da nisu vidjeli znake oporavka te da im stanje postaje sve teže. Došli smo u situaciju u kojoj se više ništa nije moglo poduzeti”, rekao je Shaun Blackwell, i dodao:

“Brat i ja smo zaključili da ih pustimo da presele u miru. Njih dvoje su se držali za ruke te smo ih brat i ja takođe primili za ruke dok su se isključivali sa respiratora”.

Povodom njihove smrti je pokrenuta i GoFundme kampanja kako bi se skupile pare i pomoglo Blackwell porodici da podmiri troškove sahrane. Iza bračnog para je ostalo 20 unučadi. novi.ba