HOROR U NEMAČKOJ! Mrtvačnica u OVOM GRADU puna, evo gde drže PREMINULE OD KORONE!

Region

HOROR U NEMAČKOJ! Mrtvačnica u OVOM GRADU puna, evo gde drže PREMINULE OD KORONE!

Nemačka, hvaljena zbog svog upravljanja u prvom talasu pandemije u proleće, u sredu je uvela stroge epidemiološke mere jer broj zaraženih i mrtvih u drugom talasu naglo raste. Groblje u nemačkom gradu Hanauu počelo je privremeno da smešta tela umrlih od kovida-19 u metalne transportne kontejnere jer su bolničke mrtvačnice već pune.

– Nažalost se stanje u Hanauu toliko promenilo da sada moramo koristiti kontejnere koje smo ovde preventivno imali od aprila – rekla je Aleksandra Kinski, upravnica groblja i krematorijuma u Hanauu, blizu njmačkog finansijskog središta Frankfurta.

Ona je rekla da su dva tela već smeštena u metalni kontejner u kom ima mesta za 25 tela i napomenula da se umrli tamo drže samo kratko vreme nakon smrti, prenosi kfgo.com.

– Ako osoba umre, a nema mesta u klinici, onda tela dolaze i ostaju ovde kratko vreme dok se preminuli ne prebaci na konačno mesto, na primer, ovde na groblju – pojasnila je, prenosi Hina.

Nemačka, hvaljena zbog svog upravljanja u prvom talasu pandemije u proleće, u sredu je uvela stroge epidemiološke mere jer broj zaraženih i mrtvih u drugom talasu naglo raste.

S obzirom na to da je broj slučajeva zaraze kovidom-19 u Nemačkoj prešao 1,4 miliona, a više od 24.000 ljudi je umrlo od te bolesti, vlada sve veća zabrinutost oko toga mogu li se bolnice nositi s takvim brojkama. (Espreso.rs/Telegraf.rs)