AUSTRIJA! Razmatraju treći lokdaun! Izvesno novo zaključavanje odmah posle Božića!

Region

AUSTRIJA! Razmatraju treći lokdaun! Izvesno novo zaključavanje odmah posle Božića!

Austrijska vlada trenutno razmatra novo, treće potpuno zaključavanje usled pandemije korona virusa. Novo zaključavanje, kako prenose mediji na osnovu informacija iz vlade, predviđeno je posle 26. decembra i trajaće do 10. januara. Iz Ministarstva zdravlja ukazuju da rade na novoj uredbi za vreme posle Božića.

To zaključavanje biće poput nedavno okončanog, a predviđa zatvaranje škola i obdaništa, koja su svakako tada na raspustu, te i prodavnica, izuzev prodavnica namirnica, apoteka, drogerija i slično. Takođe se ponovo zabranjuje rad i uslužnim delatnostima, a gastronomija i hoteljerstvo i dalje ostaju zatvoreni.

Uz to biće na snazi celodnevni policijski čas, koji važi trenutno od 20 do šest sati ujutro, ali sa izuzecima odlaska u kupovinu, pružanja pomoći drugima, odlaska kod lekara ili šetnje radi psihičkog i fizičkog stanja.

Ski liftovi, za razliku od ranijih najava, neće moći da rade posle Božića, a zabraniće se i sve menifestacije, te i svaki amaterski sport.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc sa članovima svoje vlade razgovaraće danas posle podne sa guvernerima austrijskih pokrajina o novoj uredbi, koja treba iduće nedelje da bude usvojena i u parlamentu. (Kurir.rs/Tanjug)