U NEMAČKOJ NIKAD GORA SITUACIJA, TO JE MERKELOVU NATERLO NA OVAJ POTEZ: Bila je VAN SEBE kada se ZAMERILA NJIMA!

Region

U NEMAČKOJ NIKAD GORA SITUACIJA, TO JE MERKELOVU NATERLO NA OVAJ POTEZ: Bila je VAN SEBE kada se ZAMERILA NJIMA!

Nemačka je zabeležila više od 30.000 novozaraženih korona virusom u prethodna 24 časa, što je novi rekord u vreme kada je zemlja ponovo ušla u delimičnu izolaciju. Nacionalni Institut Robert Koh saopštio je da su u prethodnom danu zabeležene 30.423 novoinficirane osobe, pošto je naknadno dodato još 3.500 slučajeva zaraze iz regiona Baden-Virtenberg koji nisu ranije danas bili uključeni iz tehničkih razloga.

To je najveći broj zaraženih u jednom danu do sada. Nemačka se suočava sa drugim talasom epidemije kojom vlada mnogo slabije nego prvim proletnjim talasom. Ukupno je od korona virusa umrlo 24.125 ljudi, naveo je Institut. Zemlja od juče primenjuje strože mere izolacije, rade samo neophodne prodavnice, samoposluge i druge radnje sa hranom, apoteke.

Djaci su zamoljeni da ostanu kod kuće pre božićnih i novogodišnjih praznika koji počinju u petak i biće produženi do 10. januara. Rad na daljinu je takodje preporučen svima koji mogu tako da rade. Nemci medjutim mogu da se kreću bez dozvole.

Oni se spremaju takodje da provedu Božić u uskom krugu dok su novogodišnje proslave zabranjene kao i prodaja petardi i vatrometa. Nemačka kancelarka Angela Merkel koja od početka jeseni stalno ponavlja svoju zabrinutost imala je velike teškoće da ubedi neke od regionalnih država, koje same odlučuju o zdravstvenim propisima, da uvedu strože mere.

Kao posledica toga mediji optužuju političke zvaničnike da su suviše oklevali i delovali kasno. Neki regioni kao Saksonija su posebno pogodjeni virusom tako da bi rukovodstvo te oblasti moglo da uvede izolaciju celih opština i kantona koji su posebno pogodjeni, prenose mediji. (Espreso.rs/beta/apf)