PREKRŠIO KARANTIN DA BI PROŠETAO PSA: Sada mora da plati KAZNU u iznosu od 2.400 EVRA!

Region

PREKRŠIO KARANTIN DA BI PROŠETAO PSA: Sada mora da plati KAZNU u iznosu od 2.400 EVRA!

Sud u Lincu osudio je jednog ugostitelja makedonskog porekla na novčanu kaznu od 2.400 evra zbog kršenja karantina. Makedoncu je ostalo još dva dana do isteka karantina, ali je izašao da prošeta psa. On je boravio u šumi kako bi se njegov pas rotvajler istrčao i sada će to morati skupo da plati.

Makedonac se sa suprugom u novembru vratio sa odmora u Makedoniji, a prilikom povratka njegova žena je bila pozitivna na korona virus. On je, kao prvi kontakt zaražene žene, morao u karantin. Zatim je 22. novembra i on bio pozitivan na testu, nakon što je dobio blage simptome oboljenja.

Osam dana kasnije, dva dana pred kraj naloženog karantina, on se oglušio o zakon. Policija je došla do zgrade u kojoj živi Makedonac i pozvala ga na mobilni, tražeći od njega da se pojavi na prozoru i mahne. Međutim, ugostitelj je baš tada bio u šetnji sa psom, što je rekao policiji, koja mu je napisala prijavu.

Sudija je odlučila da šetnja psa nije razlog za prekid karantina.

– Tamo se šetaju i drugi ljudi, to nije odvojena šuma – naglasila je sudija Andrea Hajdfogel.

Rotvajler je, prema Makedoncu, morao da izađe u prirodu, jer je postao agresivan zaključan u četiri zida.

– Nisam bio svestan da mogu nekog da zarazim i nisam verovao da sam infektivan – kazao je on.

Državni tužilac Rajnhard Sstajner je kazao da šetanja rotvajlera može brzo da se pretvori u okršaj pasa, pa bi onda bilo teško održati rastojanje od drugih vlasnika pasa.

Sud je ocenio da je Makedonac svesno prekršio karantin i zbog toga ga novčano kaznio, pri čemu je u određivanje visine kazne uzeo u obzir aktuelnu tešku situaciju ugostitelja. Makedoncu se ta kazna učinila previsokom i najavio je ulaganje žalbe. srbijadanas.com