Majka i otac su mi našli posao sobarice u hotelu, a tamo sam upoznala jednog čovjeka!

Zanimljivosti

Majka i otac su mi našli posao sobarice u hotelu, a tamo sam upoznala jednog čovjeka!

Roditelji su odlučili da i ja dam doprinos u plaćanju troškova domaćinstva, pa su mi našli posao sobarice u hotelu. Počela sam da radim tokom letnjeg raspusta, ali posao mi se svideo, pa i dalje radim tamo. Dobijam dobre napojnice koje trošim, a platu ostavljam kod kuće, štedim. Prije nekoliko dana desilo mi se nešto što ne mogu da podijelim sa majkom. Jednog dana su me pozvali sa recepcije da sredim sobu, jer je klijent upravo izašao i zatražio sređivanje.

Rekli su mi da je ugledan gospodin i da se potrudim da sve bude u redu. Otišla sam u sobu, tamo je sve bilo u redu, kupatilo je bilo čisto i uredno, samo na krevetu i fotelji bilo je odjeće, nove odjeće, na njoj su još bile etikete. Očigledno je čovjek bio u kupovini. Obrisala sam prašinu, zamenila peškire, a onda ne znam zašto, počela sam da sklapam i sređujem njegove stvari i stavljam ih u njegov ormar iako je to kršenje pravila o privatnosti.

Nekoliko sati kasnije, pozvali su me ponovo sa recepcije i rekli mi da me gospodin traži, upravo u sobi koju sam sređivala. Mislila sam da će me sada optužiti da nešto nedostaje, da sam nešto ukrala, da nisam smjela da diram njegove privatne stvari … i dok sam hodala prema sobi, noge su mi se počele tresti. Bogati znaju biti vrlo „nezgodni“ i uvijek se na nešto žale. Pokucala sam na vrata, mladić star oko 35 godina otvorio je vrata i pitao me da li sam ja pospremila njegovu sobu.

Odgovorila sam potvrdno, nakon čega me pozvao unutra. Prošla sam pored njega i čim sam ušla, gurnuo mi je novac u ruku i rekao: Ovo je za vas gospođice. Nisam mogla da vjerujem, u ruci sam držala 100 eura. Rekao mi je da je oduševljen kako sam mu pospremila sobu i da je želeo da me upozna i da me nagradi, pa mi je čak dao i vizitkartu, ako poželim da ga slobodno pozovem da izađemo na kafu.

Znam da je prilično stariji od mene, ali ipak od tog trenutka ne mogu da ga izbacim iz glave i mislim samo na njega. Razmišljam da ga pozovem, ali ne znam da li ću postupiti ispravno. Ako kažem majci, znam da mi neće dozvoliti da se vidim s njim, a znam i šta će mi reći, da me taj bogataš samo želi iskoristiti. Moje prijateljice mi kažu da okušam sreću, ako mi se toliko svideo da ne treba da propustim šansu. Razmišljam još uvek, ali bojim se da će kako dani prolaze zaboraviti na mene …šta vi mislite? (Srbija24.com)