Naslovnica Region JEDINO ŠTO MOŽE DA SPREČI ŽURKE ZA NOVU GODINU JE POLICIJSKI ČAS:...

JEDINO ŠTO MOŽE DA SPREČI ŽURKE ZA NOVU GODINU JE POLICIJSKI ČAS: Dr Kon pomenuo POOŠTRAVANJE MERA!

15
0

JEDINO ŠTO MOŽE DA SPREČI ŽURKE ZA NOVU GODINU JE POLICIJSKI ČAS: Dr Kon pomenuo POOŠTRAVANJE MERA!

“Videćemo”, ovako je kratko prokomentarisao pooštravanje mera za praznike epidemiolog dr Predrag Kon.

Epidemiolog je govoreći o najavljenim korona žurkama za Novu godinu rekao da se tome može stati na put, te da je to policijski čas koji je teško prihvatljiv.

– Sednice nisu prijatne. Neko čuva privredu ove zemlje, neko zdravstvo. Ima onih ljudi koji su spremni da ustanu i fizički napadnu one koji prave te žurke. Ja lično ne vidim da je moguće drugačije nego da zaštitim i te ljude. Ako sada neko ne razume da za Svetog Nikolu ne treba da slavi naširoko, onda nije shvatio celu situaciju – pojašnjava član Kriznog štaba.

On je govoreći o antigenskim testovima rekao da je bilo rasprave na Kriznom štabu i o tome, ali je odluka pala da bude samo PCR testiranje.

– Biće izuzetaka od odluke oni koji su svakodnevno u tranzitu, diplomate, ne znam da li će biti za Crnu Goru, Bosnu… Što je politička odluka – kaže Kon.

Ovo može da se meri samo sa ratnim stanjem Kon je istakao da imamo zaravnjanje i postupno, sporo opadanje.

– Još uvek je više prijema nego otpusta. Kada se izjednači taj broj tada možemo malo da se smirim i opustimo. Zdravstveno sistem je pod ogromnim iskušenjima, može da se meri samo sa ratnim stanjem. Zemljotres nikada neće napraviti ovakvu kriznu situaciju. Ovo je isto prirodna katastrofa – kaže naš stručnjak.

– Mi potpuno suprotno gledamo od političkog dela Kriznog štaba. Na kraju je ipak zajednička odluka. Mora da se shvati da će medicinski deo Kriznog štaba ostati uzdržan ako se ne slaže sa odlukama – naveo je on.

Govoreći o vakcinama Kon je rekao da je maska mogla da spreči virus, te da smo je mi podcenili.

– Mi jedva čekamo vakcinu. Neko čeka nju kao čarobni štapić. To nije čarobni štapić i dalje ćemo živeti sa tom bolešću – kaže on.

Kon ističe da je Agencija za lekove regulatorno telo. espreso.rs