Home Magazin Showbizz ESTRADA DOBILA POMOĆ OD DRŽAVE, EVO O KOJOJ CIFRI JE RIJEČ: Pomoć...

ESTRADA DOBILA POMOĆ OD DRŽAVE, EVO O KOJOJ CIFRI JE RIJEČ: Pomoć stigla za ove pjevače, “NEKOM ZNAČI PUNO, A NEKOM ..”

122
0

ESTRADA DOBILA POMOĆ OD DRŽAVE, EVO O KOJOJ CIFRI JE RIJEČ: Pomoć stigla za ove pjevače, “NEKOM ZNAČI PUNO, A NEKOM ..”

Finansijsku pomoć od države dobili su brojni izvođači koji uživaju status samostalnih umjetnika, i to na molbu Samostalnog sindikata estradnih umjetnika Srbije, koji je od Ministarstva finansija zatražio novčanu pomoć za svoje članove, piše “Kurir”.

Dragiša Golubović, predsjednik Semusa, potvrdio je ove navode.

– Tu pomoć su dobili muzičari i pjevači koji su u statusu samostalnog umetnika a da nisu u penziji, već su aktivni, i kojima još uvijek teče radni staž. Među njima su Ivan Gavrilović, Snežana Babić Sneki, Marko Bulat, Beki Bekić, Jelena Broćić i mnogo drugi. Naknada je bila namjenska zbog korone, tri puta po 30.000 dinara mjesečno, ukupno 90.000 dinara (765 eura) na njihove tekuće račune, s tim što je sve isplaćeno odjednom. Ta pomoć je znatno pomogla ljudima. Mi smo u ime Samostalnog sindikata estradnih umjetnika i izvođača Srbije uputili zahtjev Ministarstvu finansija da odobri dodatna sredstva i za samostalne radnike u oblasti kulture, tj. za muzičare i pjevače koji nisu u statusu samostalnog umjetnika, koji žive isključivo od svog posla i po tom osnovu su prijavljeni kod penzionog fonda i plaćaju sami sebi doprinose. Nadamo se da će i to odobriti – rekao je Golubović za pomenuti list.

Ivan Gavrilović je otkrio da mu je ova pomoć u doba pandemije mnogo značila i da je veoma zahvalan Sindikatu što se bori za pjevače koji su u nezavidnoj finansijskoj situaciji.

– Tačna je informacija. Moram da pohvalim Semus i njegovog predsjednika. Dobili smo od njih po 90.000 dinara, to nekom znači, a onom ko zarađuje puno možda i ne znači. Meni grad Beograd uplaćuje staž, na osnovu svega onoga što smo radili devedesetih, imali smo puno humanitarnih akcija – istakao je pjevač. (Blic.rs/Kurir.rs)

Previous articleDRAŠKO STANIVUKOVIĆ OTKRIVA: “Samo pod jednim uslovom, bi PRUŽIO RUKU MILORADU DODIKU…”
Next article(VIDEO) Uzela je stari džemper i makaze. Kad vidite šta je napravila, uradit ćete isto!