DRAŠKO STANIVUKOVIĆ OTKRIVA: “Samo pod jednim uslovom, bi PRUŽIO RUKU MILORADU DODIKU…”

Region

DRAŠKO STANIVUKOVIĆ OTKRIVA: “Samo pod jednim uslovom, bi PRUŽIO RUKU MILORADU DODIKU…”

Stanivuković kaže da su razlike između njega i Dodika velike, te da bi njima trebao da posveti čitavu jednu emisiju. Da želim, skupštinsku većinu u Banjaluci mogu da sastavim vrlo brzo, rekao je novi gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković.

Znate kako se danas većina u skupštinama sastavlja? Sjednete sa jednom, drugom, trećom osobom, kažete „tebi vrtić, tebi ovo preduzeće, tebi Gradsko groblje, ti uzmi Akvanu i eto”. Ja to ne želim kaže Stanivuković. On dodaje da, iako bi neko drugi to, da može, napravio, on ne bi, jer bi onda bilo riječi o političkoj trgovini protiv koje se on sve vrijeme bori.

– Znate li koliko je to para? Ako bih to radio, onda ništa drugo ne bih mogao da uradim. To je politička trgovina i onda bi bilo da je Draško Stanivuković, koji je zagovarao promjene, na istom konceptu na kome su radili i oni – rekao je on za RTRS.

Stanivuković je poručio da želi da bude iznad toga, da u Gradskoj upravi radi drugačije, te dodao da će biti otvoren i za saradnju sa vlasti na nivou Republike Srpske, ako to bude u interesu grada i građana.

Govoreći o saradanji sa predsjednicom Republike Srpske, Stanivuković je otkrio i u kojim situacijma bi pružio ruku predsjedavajućem Predsjedništva BiH, Miloradu Dodiku, čovjeku čiji rad kritikuje već godinama.

– Moje privatno mišljenje o njemu i mišljenje u „političkom ringu“ je jasno. Međutim, kada bi trebao poslati sliku svijetu da se Republika Srpska čvrsto drži i da je spremna da odoli pritiscima, u tom smislu sam spreman da čvrsto pružim ruku – rekao je Stanivuković.

On je dodao da su razlike između njega i Dodika ipak velike, te da bi njima trebao da posveti čitavu jednu emisiju. novi.ba/Slobodna Bosna