NOVO UPOZORENJE METEOROLOGA! STIŽE NEOČEKIVANO: Čeka nas vremenski preokret i pre nego što smo se nadali!

Uncategorized

NOVO UPOZORENJE METEOROLOGA! STIŽE NEOČEKIVANO: Čeka nas vremenski preokret i pre nego što smo se nadali!

Meteorolog RHMZ-a Nedeljko Todorović oktrio je danas kada nam stiže sneg, kakvo će biti vreme za Novu godinu, ali i kakav januar je pred nama.

– Već sledeće nedelje ćemo biti bliži pahuljama – najavio je Todorović u Jutarnjem programu Pink televizije.

On je rekao da narednih 7-8 dana, do 24. decembara, neće biti zahlađenja.

– Osnovna karakteristika je pojava magle u jutarnjim satima, odnosno niska oblačnost. Negde se ta oblačnost i magla izmaknu, bude sunčano, oko desetak stepeni, a negde ostane pa bude pet stepeni maksimalno. Sada je prosečna maksimalna vrednost oko pet stepeni, a ovih dana biće malo iznad, dakle toplija varijanta vremena – kazao je srpski meteorolog.

On je istakao da se u nedelju očekuje da jača jugoistočni vetar, ali da on neće biti jak kao košava u prethodnom periodu.

Evo šta kaže, kada bi moglo da zaveje:

– Između 25 i 28. decembra dolazi kratko naoblačenje i zahlađenje s padavinama, sneg pre svega u planinskim predelima, u nižim krajevima pola-pola. Sredinom dana moglo bi malo da se zabeli – rekao je Todorović.

On je taj period nazvao “pokušaj zahlađenja sa snežnim padavinama” i dodao da do kraja godine i početka januara nema ozbiljnih zahlađenja s ozbiljnim snegom.

– Do kraja godine snega neće biti mnogo, možda tokom ovog zahlađenja od 25. do 28. decembra, i to do 20 centimetara sna planinskim područjima. U januaru će se nastaviti kiša-sneg intenzitet – zaključio je meteorolog. srbijadanas.com