Naslovnica Vremenska prognoza ZNA SE KADA ĆE PASTI SNEG! Poznati meteorolog otkriva kakvo nas vreme...

ZNA SE KADA ĆE PASTI SNEG! Poznati meteorolog otkriva kakvo nas vreme očekuje do kraja ove i početkom 2021. godine!

12
0

ZNA SE KADA ĆE PASTI SNEG! Poznati meteorolog otkriva kakvo nas vreme očekuje do kraja ove i početkom 2021. godine!

Poznati srpski meteororlog Nedeljko Todorović najavio je da će do 25. decembra temperature biti iznad proseka za ovo doba godine, a da onda sledi zahlađenje, dok ćemo sneg videti tek u januaru 2021. godine.

– U narednih sedam do deset dana biće jutarnje magle i mraza, ali će dnevne temeprature biti iznad proseka. Biće oko sedam stepeni Celzijusa, a pojedinih dana čak i do 12 – izjavio je Todorović na TV Prva.

Od 25. decembra sledi trodnevno zahlađenje sa padavinama i to mahom samo u višim predelima, dok u nižim, ako ih i bude, biće to male količine.

Todorović je kazao da će 25. decembra biti trodnevno zahlađenje sa oblacima i padavinama, ali je mala verovatnoća da će padavina biti u nižim predelima. On je najvio kišu i to malu količnu u nižim predelima.

Što se vetra tiče, košava i severac se mogu očekivati pred 25. decembar.

– Gledajući smene, ipak je velika verovatnoća da u januaru i februaru bude padavina, smenjivaće se kiša i sneg – dodao je Todorović.

Ističe da će zima biti malo toplija od proseka.

– Vidi se ritam – svake 22 godine naiđe hladnija varijanta zime. Poslednja tako hladna zima bila je februar 2012. godine, kada su se i Sava i Dunav zaledili – podsetio je Todorović. srbijadanas.com