ZNA SE KADA ĆE PASTI SNEG! Poznati meteorolog otkriva kakvo nas vreme očekuje do kraja ove i početkom 2021. godine!

Uncategorized

ZNA SE KADA ĆE PASTI SNEG! Poznati meteorolog otkriva kakvo nas vreme očekuje do kraja ove i početkom 2021. godine!

Poznati srpski meteororlog Nedeljko Todorović najavio je da će do 25. decembra temperature biti iznad proseka za ovo doba godine, a da onda sledi zahlađenje, dok ćemo sneg videti tek u januaru 2021. godine.

– U narednih sedam do deset dana biće jutarnje magle i mraza, ali će dnevne temeprature biti iznad proseka. Biće oko sedam stepeni Celzijusa, a pojedinih dana čak i do 12 – izjavio je Todorović na TV Prva.

Od 25. decembra sledi trodnevno zahlađenje sa padavinama i to mahom samo u višim predelima, dok u nižim, ako ih i bude, biće to male količine.

Todorović je kazao da će 25. decembra biti trodnevno zahlađenje sa oblacima i padavinama, ali je mala verovatnoća da će padavina biti u nižim predelima. On je najvio kišu i to malu količnu u nižim predelima.

Što se vetra tiče, košava i severac se mogu očekivati pred 25. decembar.

– Gledajući smene, ipak je velika verovatnoća da u januaru i februaru bude padavina, smenjivaće se kiša i sneg – dodao je Todorović.

Ističe da će zima biti malo toplija od proseka.

– Vidi se ritam – svake 22 godine naiđe hladnija varijanta zime. Poslednja tako hladna zima bila je februar 2012. godine, kada su se i Sava i Dunav zaledili – podsetio je Todorović. srbijadanas.com