DO KRAJA GODINE IMAĆEMO 3 RAZLIČITE VAKCINE PROTIV KORONE: Vučić saopštio važnu stvar!

Region

DO KRAJA GODINE IMAĆEMO 3 RAZLIČITE VAKCINE PROTIV KORONE: Vučić saopštio važnu stvar!

– Možda ćemo do kraja godine imati i tri različite vakcine potiv korona virusa u našoj zemlji. Vakcinacija počinje u decembru, najkasnije u januaru – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ona je to izjavio tokom nakon današnjeg polaganja kamena temeljca za fabriku guma “Toyo Tire” u Inđiji. Podsetimo, korona brojke su zaustavile svoj dalji rast ali na veoma visokom nivou – dnevno poslednjih dana imamo oko 5.000, 6.000 zaraženih za 24 časa, što je ogroman broj.

Razmatrajući najnoviju epidemiološku situaciju, Krizni štab za borbu protiv korona virusa juče je doneo odluku da postojeće mere – da ugostiteljski i većina trgovisnkih objekata rade do 17 časova, a vikedno da budu zatvoreni, produži do 18. decembra, kada će Štab ponovo da zaseda.

Takođe, juče je odlučeno da za sve strane državljane koji od 20. decembra do 10. januara žele da uđu u Srbiju moraju da imaju negativan PCR test, dok će naši građani koji žive i rade u inostranstvu morati da idu u kućnu izolaciju, koju mogu da prekinu ukoliko urade i prilože negativan PCR test. (Espreso.rs / Blic.rs)