Zaboravljeni brat Džeja Ramadanovskog: Jedini je on pljunuo Arkanovu sliku!

Showbizz

Zaboravljeni brat Džeja Ramadanovskog: Jedini je on pljunuo Arkanovu sliku!

Džej Ramadanovski je bio jedan od najpoznatijih folk pjevača na našim prostorima, piše Espreso.rs. Ima mnoštvo pjesama u svom opusu, a većina su veliki hitovi i dan danas, i vjerovatno nikada neće prestati da se pjevaju. Jedna od njih je i čuvena balada “Uspeo sam u životu”. Međutim, osim što je vrlo emotivna, ova pjesma iza sebe krije i jednu nevjerovatnu priču o njenom autoru. Numeru “Uspeo sam u životu” napisao je Džejev brat od tetke Iso Lero Džamba, koji je bio najpoznatiji dorćolski don.

Džamba je nestao je prije 28 godina. Posljednji put viđen je u ranim jutarnjim časovima ispred kockarnice “London” na uglu Kneza Miloša i Kralja Milana, poslije tuče na šestom spratu Beograđanke. Njegovo tijelo nikada nije nađeno, ali smatra se mrtvim.

Kobnog jutra 23. septembra 1992. godine Iso je pripit došao u kockarnicu na šestom spratu “Beograđanke” koju je tada obezbjeđivala agencija “Delije”, a čiji je vlasnik bio Arkan. Već na izlazu iz lifta Džamba se, navodno, sukobio sa žestokim vratarima. Nije htio da plati ulaznicu, a poslije kraće prepirke pljunuo je Arkanovu sliku.

Kao po komandi, momci iz obezbjeđenja pretukli su Isu. Snežana Lero, Isina supruga, tužila je kasnije sudu četvoricu Arkanovih ljudi koji su, tvrdi ona, pretukli i u nepoznatom pravcu odvezli njenog Džambu.

Još uvijek se na ulici prepričava da je gomila Arkanovih Delija/Tigrova pretukla do smrti Džambu rukama, nogama i kundacima pušaka, strpali ga u gepek i odvezli u Erdut gdje su ga uzidali u temelje Pejine benzinske pumpe.

Historija sukoba između Džambe i Arkana potiče, kako su naveli oni upućeni u okršaje devedesetih, iz Kazneno-popravnog doma za maloljetnike u Valjevu. Jedina poznata tuča koju je Arkan imao u životu navodno je bila upravo sa Džambom koji je tada pobijedio u duelu, ostavivši Arkanu ožiljak na licu. Priča se da mu Arkan kasnije to nije zaboravio. espreso.rs