Upozorenje epidemiologa: Ne smemo UBLAŽAVATI MERE ZA PRAZNIKE! Uskoro počinje VAKCINACIJA!

Region

Upozorenje epidemiologa: Ne smemo UBLAŽAVATI MERE ZA PRAZNIKE! Uskoro počinje VAKCINACIJA!

Glavni mađarski epidemiolog Janoš Slavik upozorio je danas da tokom božićnih i novogodišnjih praznika ne treba ublažavati restrikcije uvedene zbog širenja korona virusa i istakao da građani treba da ostanu disciplinovani kako bi se epidemiološka situacija u Mađarskoj popravila do proleća.

Slavik je za televiziju M1 rekao da je epidemija dostigla vrhunac u Mađarskoj, ali se nada da će broj slučajeva početi da opada ako građani nastave da poštuju restrikcije.

Slavik je pozvao građane da praznike provedu u manjem porodičnom krugu, prenosi MTI. Govoreći o vakcinama, epidemiolog je kazao da će Mađari u bliskoj budućnosti imati pristup najmanje četiri ili pet različitih tipova vakcine. Najavio je da bi vakcinacija u Mađarskoj mogla da počne uskoro.

U Mađarskoj je u protekla 24 časa od korona virusa preminula 181 osoba, dok je broj novozaraženih porastao za 4.153, navedeno je danas na sajtu koronavirus.gov.hu. U bolnicama se nalazi 7.646 pacijenata, od kojih 606 na respiratorima. (Espreso.rs/Tanjug)