Home Region BIL GEJTS TRAŽI DA SE ZATVORE SVI KAFIĆI I RESTORANI DO SREDINE...

BIL GEJTS TRAŽI DA SE ZATVORE SVI KAFIĆI I RESTORANI DO SREDINE 2021. GODINE! Ali to nije sve…

91
0

BIL GEJTS TRAŽI DA SE ZATVORE SVI KAFIĆI I RESTORANI DO SREDINE 2021. GODINE! Ali to nije sve…

Suosnivač Majkrosofta Bil Gejts veruje da je povratak u normalno stanje za Sjedinjene Američke Države dalje nego što ljudi očekuju uprkos tome što je vakcina za covid-19 odobrena i distribuirana ove nedelje.

Gejts, koji je putem svojih fondacija donirao milione za vakcinaciju, izjavio je da bi do leta 2021. Sjedinjene Američke Države trebalo da budu “puno bliže normalnom nego što smo sada”, ali da će potpuni povratak u normalu verovatno biti moguć tek nakon 2022.

Milijarder je u nedelju rekao CNN-u da će postojati rizik od vraćanja virusa “ako ne pomognemo drugim zemljama da se reše ove bolesti i ako stopa vakcinacije u SAD-u ne budu visoke”.

Gejts smatra kako bi velika javna okupljanja i dalje trebala da budu zabranjena, a rekao je i kako bi “nažalost, većina kafića i restorana u zemlji trebala biti zatvorena kako bi se suzbile stope zaraze”. Dodao je kako bi kafići i restorani u SAD-u trebali da se zatvore na narednih četiri do šest meseci. Realni povratak u normalu, smatra, moguć je tek nakon 12 do 18 meseci ako se učini sve što je potrebno za suzbijanje zaraze.

Gejts je takođe izrazio zabrinutost zbog nespremnosti predsednika Donalda Trampa da prizna predsedničke izbore, za šta tvrdi da komplikuje distribuciju vakcina.

“Promena vlasti to komplikuje, ali nova administracija je voljna da se osloni na prave stručnjake, a ne da napada te stručnjake,” rekao je tehnološki mogul. (Espreso.rs/Index.hr)

Previous articleSAD JE ZVANIČNO, KORONA JE UBILA DRUGU OPASNU BOLEST: Ovo su baš svi PRIMETILI!
Next articleKAKAV PREDLOG CRNI TRAMPE: Nećete verovati šta je sada rekao, ovo niko od njega NIJE OČEKIVAO!