UŽAS: BRAT I SESTRA MISLILI DA SU SAHRANILI MAJKU A NJENO TIJELO DANIMA BILO U KUĆI!

Region

UŽAS: BRAT I SESTRA MISLILI DA SU SAHRANILI MAJKU A NJENO TIJELO DANIMA BILO U KUĆI!

Starica Nuša Arsić (79) pronađena je mrtva u kući u selu Zlatokop nadomak Vranja u Srbiji.

Nju je pronašao Joca Tasić iz Trebešinja, susjednog sela, kada je došao da joj otvori namjenski račun u banci kako bi naplatili pogrebne troškove za sahranu njenog muža koji je nedavno umro.

Starica je majka oboljelih kćerke (50) i sina (48). Joca Tasić kaže da mu je njen sin rekao da je majka umrla i da su je sahranili, što mu je bilo sumnjivo. Kada je ušao u sobu, leš je, navodi, bio crn i slučaj je prijavio policiji.

Kasnije se ispostavilo da je baka umrla nenasilnom smrću, te da su psihički oboljeli sin i kćerka mislili da su je sahranili. Porodica nije bila na spisku korisnika Centra za socijalni rad. Sin je navodno radio u vojsci i stekao penziju. Ipak, svi koji ih poznaju navode da ne mogu da brinu o sebi.

U prilog tvrdnje da porodica ipak oskudjeva, idu i navodi prodavačice u selu. Ona kaže da po namirnice dolaze jednom mjesečno, kad stigne penzija. Vjećnica za socijalna pitanja Danijela Milosavljević kaže za Telegraf.rs da su obaviješteni o slučaju i da će dalje postupati. hayat.ba