Hoda po čistom zlatu, a na spratu – raj! Zavirite u kuću Draška Stanivukovića o kojoj bruji region!

Region

Hoda po čistom zlatu, a na spratu – raj! Zavirite u kuću Draška Stanivukovića o kojoj bruji region!

Draško Stanivuković, nekada najmlađi odbornik, a sada najmlađi gradonačelnik u historiji Banjaluke neko je o kome se priča. Pored politike, tema koja je nezaobilazna kada je o njemu riječ jeste i bogatstvo njegove porodice, te luksuzna vila u kojoj žive.

Ekipa portala Telegraf.rs ga je posjetila u Banjaluci, u porodičnom domu, u kojem ih je ljubazno ugostio. Uspjeli su da prošetaju njegovim domom i da putem fotografija prenesu dio luksuza u kojem uživa, ali on nije želio da se slika u svom domu.

Kaže, nema šta da krije, jer je sve pošteno zarađeno i ruke njegove porodice su čiste, ali ne želi da ističe porodično bogatstvo, već planove za najveći grad Republike Srpske kojih ima pregršt.

Kao mali, Draško je obožavao Titanik, pa ne čudi što repliku čuvenog stepeništa iz filma ima napravljenu u porodičnoj kući. Tu je i bogata biblioteka u kojoj, kako je rekao, kada je u kući provodi najviše vremena. Skoro sve knjige koje ima je pročitao, a među brojnim knjigama ima mnoštvo onih koje se tiču srpske historije, Andrićeva djela, knjiga o Patrijarhu Pavlu…

U prostoriji za proslave imaju unikatni nameštaj – čuveni Zmijanjski vez, dok se gore nalaze umjetnička djela, te pločice rađene sa detaljima čistog 24-karatnog zlata.

Tu su i brojne ikone, porodične fotografije, slika Draškovog pokojnog strica po kojem je dobio ime, bake i deke koji žive u kući do njegove. Naravno, tu su i slike sa Draškovim ljubimcem, bernardincem. Telegraf.rs