AKO PIJETE MLEKO U OVO VREME, SVE RADITE POGREŠNO! Stručnjaci objasnili ZAŠTO JE TO TAKO!

Zdravlje

AKO PIJETE MLEKO U OVO VREME, SVE RADITE POGREŠNO! Stručnjaci objasnili ZAŠTO JE TO TAKO!

Za većinu nas mleko je sinonim zdravlja i često ga smatramo najboljom hranom. To je zbog zbog nutritivnih vrednosti, sastava i pre svega kalcijuma koji je izuzetno važan za naše kosti uz dovoljno prisustvo vitamina D.

Nova studija koju su istraživači sa švedskog “Uppsala” univerziteta objavili sugeriše da veća konzumacija mleka može da se dovede u vezu sa većom smrtnošću i češćim prelomima kostiju kod žena, odnosno sa većom smrtnošću kod muškaraca.

Evo kada ne bi trebalo da se konzumira:

Ako uz doručak popijete čašu kravljeg mleka ili ga dodate u kafu, činite veliku grešku, koja vas može koštati zdravlja. Kravlje mleko je veoma kiselo, može da stvara sekret i sluz, i obično je puno hormona i antibiotika. I to nije sve – ono se veoma teško vari.

Ukoliko želite da dodajete mleko životinjskog porekla, bolje bi bilo da se odlučite za kozije ili ovčije mleko jer je tolerancija na njega veća i manje se obrađuje. Najbolje bi vam bilo da se odlučite za neko biljnog porekla kao što je kokosovo ili sojino mleko. (Espreso.rs/Srbijadanas.rs)