Home Zdravlje ŽIGA VAS UHO? Ovaj prirodni lijek će ukloniti bol i infekcije, A...

ŽIGA VAS UHO? Ovaj prirodni lijek će ukloniti bol i infekcije, A POTPUNO JE SIGURAN I ZA DJECU!

174
0

ŽIGA VAS UHO? Ovaj prirodni lijek će ukloniti bol i infekcije, A POTPUNO JE SIGURAN I ZA DJECU!

Iako se bol u uhu češće javlja kod djece, ona se može javiti i kod odraslih, a prati je blaga ili jaka bol, kratkotrajna i dugotrajna. Bol može zahvatiti jedno ili oba uha. Srećom, postoje prirodni lijekovi koji mogu brzo da ublaže bol.

MASLINOVO ULJE – Ugrijte maslinovo ulje, da bude postane mlako, a zatim jedan štapić za uho umočite u ulje. Sa time nježno obrišite predio ušne školjke. 2-3 kapi ulja ukapajte u uho, izvanredno će smanjiti jaki bol.

BIJELI LUK – Bijeli luk uspješno uništava bakterije, zato u slučaju bakterijske infekcije, možete slobodno primjeniti slijedeći recept:

2 čehna bijelog luka stavite u 50 ml maslinovog ulja i zagrijte. Pustite da se ohladi ali ne skroz, treba biti toplo. Uz pomoć kapaljke ili bočice od kapi, u uho iskapajte nekoliko kapi ovog ljekovitog ulja.

Pustite da stoji 5 do 10 minuta, potom okrenite glavu na suprotn stranu da ulje izađe, a pri tome koristite maramicu koja će upiti ulje. Nikako nemojte stavljati sirovi bijeli luk u uho jer može izazvati iritaciju kože i peckanje. Postupak ponovite nekoliko puta dnevno i koristite do poboljšanja.

Ovo ulje možete ostaviti u frižideru u nekoj staklenci i koristiti po potrebi uz prethodno blago zagrijavanje. Bol u ušima može prestati već slijedeći dan od upotrebe.

Ili: u 2 supene kašike susamovog ulja dodajte 1 čehno zdrobljenog bijelog luka, koji ste prethodno blago umlačili. Ohladite i procijedite ulje. 2-3 kapi od napravljenog ulja ukapajte u bolno uho. Trebalo bi da ublaži i uporni osećaj pritiska.

ČUVARKUĆA – Čuvarkuća je biljka koja se već vijekovima koristi za liječenje raznih upala. Uzmite par listića čuvarkuće, prepolovite ih i iscijedite sok u uho. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, bol će se smanjiti. Sok čuvarkuće možete i zagrijati kako bi vam bilo ugodnije. novi.ba

Previous articleDOMAĆA PASTA ČISTI RERNU U TREN OKA, NE KUPUJTE SKUPE HEMIKALIJE: Ovi sastojci su sve što vam treba, BIT ĆE KAO NOVA!
Next articleSlijedi velika promjena na vozačkim dozvolama u BiH: Od sad će se upisivati ako je vozač saglasan da u slučaju smrti njegovi organi budu donirani…