BRENA I BOBA GODINAMA MLATE PARE OD PRANJA PROZORA I KROVOVA: U 2019. godini zaradili 12 miliona dinara!

Showbizz

BRENA I BOBA GODINAMA MLATE PARE OD PRANJA PROZORA I KROVOVA: U 2019. godini zaradili 12 miliona dinara!

Lepa Brena i Boba Živojinović već sedam godina vode uspešan biznis čišćenja fasada, krovova, staza, ali i puteva i uklanjanja grafita sa zidova. Bračni par je ovaj posao nedavno prepustio svom sinu Viktoru Živojinoviću, ali se njih dvoje i dalje vode kao vlasnici firme.

Iako su mediji nedavno pisali kako je mlađi sin pevačice i njenog supruga otpočeo novi biznis, istina je nešto drugačija. Nakon što je na proleće otvorio splav, Viktor je nekoliko meseci kasnije počeo da reklamira i firmu za pranje fasada, krovova, prozora, panela na svom Instagramu, pa su mnogi pomislili da je pokrenuo još jedan posao. Ipak, Živojinović zapravo nije idejni tvorac ove uslužne delatnosti, već su to osmislili njegovi roditelji.

Na sajtu za privredne registre piše da su osnivači i direktori kompanije Fahreta i Slobodan Živojinović, kao i da su posao započeli još 2013. godine. Vode se kao društvo sa ograničenom odgovornošću (d.o.o.), a sedište im se nalazi na Novom Beogradu.

U zvaničnim izveštajima navodi se da njihova firma ima jednog zaposlenog, ali i da ostvaruju dobre prihode. Tako su 2017. godine prihodovali ukupno 7.705.000 dinara, dok su naredne godine zaradili 4.850.000 dinara. Prošla godina im je bila najplodonosnija, pa su inkasirali čak 12.337.000 dinara.

Naš izvor blizak Živojinovićima kaže da su oni planski pokrenuli ovaj biznis u vreme kada se time bavio mali broj ljudi, s namerom da ga razrade tokom godina i prepuste svojim naslednicima. Kako se Viktor prethodnih godina okušao u raznim poslovima, uglavnom u ugostiteljstvu, ovo mu nije bilo strano, pa je rado preuzeo biznis, kaže sagovornik. To potvrđuje i njegova Instagram stranica, na kojoj redovno objavljuje snimke i fotografije čišćenja, uglavnom krovova kuća, krovnih prozora, ali i grafita na zidovima.

Na zvaničnom sajtu ove firme navodi se kako oni pružaju “isključivo premijum usluge” u urbanim sredinama, te da održavaju fasade, krovove, staze i puteve oštećene visokim nivoom zagađenja i meteo uslova. Navode kako veliki problem u gradovima predstavlja i vandalizam, koji se najčešće odražava u ispisivanju grafita po zidovima objekata.

Pokušali smo da stupimo u kontakt s Viktorom i Brenom, ali oni nisu odgovarali na naše pozive. Kurir.rs/ Jelena Stuparušić/ Foto: Damir Dervišagić