Tragedija u Gračanici, mladić (27) slučajno ubio ženu (45) hicem u glavu…

Region

Tragedija u Gračanici, mladić (27) slučajno ubio ženu (45) hicem u glavu…

U ulici Varoš u Gračanici, u ponedjeljak u 18.45 sati, dogodila se velika tragedija. U to vrijeme policiji u Gračanici komšije su javile da se u jednoj romskoj kući poslije pucnja čuje vriska, piše Dnevni avaz.

Na lice mjesta ubrzo je stigla policijska patrola i mjesto osigurala, a ljekar iz Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja iz Gračanice je konstatirao smrt ženske osobe inicijala S. S. (45). Uviđaj su obavili policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona. Iz policije o ovom slučaju dobili smo samo šturu informaciju.

– U ovoj fazi istrage možemo kazati da je u ovom slučaju uhapšena jedna osoba inicijala Đ. S. (27) zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo prouzrokovanje smrti iz nehata u vezi s krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – izjavila je portparol MUP-a TK Amra Kapidžić.

Dodala je da je nesretna žena iz vatrenog oružja pogođena u glavu. Kako se nezvanično saznaje, mladić je u ubio svoju snahu.

Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade biti predat Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli. Nije saopćeno iz kojeg oružja je mladić pucao te je li čistio oružje ili je u pitanju nepažnja i nestručno rukovanje oružjem.

Danas bi osumnjičeni trebao biti ispitan u Tužilaštvu TK, nakon čega će biti saopćeno više informacija o nesretnom događaju. fokus.ba