Home Region KAKO ĆE RUSI OVO DA IZDRŽE? Posle primanja vakcine SPUTNJIK V ovoliko...

KAKO ĆE RUSI OVO DA IZDRŽE? Posle primanja vakcine SPUTNJIK V ovoliko dugo NE SMEJU DA PIJU ALKOHOL!

157
0

KAKO ĆE RUSI OVO DA IZDRŽE? Posle primanja vakcine SPUTNJIK V ovoliko dugo NE SMEJU DA PIJU ALKOHOL!

Oni koji prime rusku vakcinu Sputnjik V protiv korona virusa moraju dva meseca da se uzdrže od alkohola, izjavila je šefica ruske službe za zaštitu potrošača i nadzor Rospotrebnadzor Ana Popova.

“Konzumiranje alkohola mora da prestane najmanje dve nedelje pre imunizacije, a oni koji prime prvu dozu moraju se uzdržati od alkohola u naredna 42 dana”, izjavila je Popova u utorak za Radio Kosmolskaja pravda.

Popova je savetovala građane i da ne puše pre i posle vakcinacije, upozorivši da duvanski dim iritira pluća i smanjuje imuni odgovor. Kako prenosi “Moskov tajms” posle upozorenja Popove, oglasio se Aleksandar Ginsberg, šef državnog istraživackog centra “Gamaleja”, koji je razvio Sputjnik V.

Ginsberg je rekao da, iako ne treba uživati u alkoholu pre ili posle vakcinisanja, “jedna čaša šampanjca nikada nikome nije naškodila”, navodi “Moskov tajms”.

Ruska akcija vakcinisanja započela je ovog vikenda u Moskvi, a do sada je, prema procenama, oko 100.000 Rusa primilo Sputnjik V, uključujući učesnike testiranja i pripadnike vojske. (Espreso.rs/Agencije)

Previous article“MAJKA I SIN SU NAM UMRLI ZA SAT VREMENA” Dr Slavica iz Kliničkog centra otkrila sav HOROR trećeg talasa korone!
Next articleOvo je najljekovitija biljka na svijetu: Ako se jede redovno može da zaustavi rast ćelija raka, vjeruju naučnici!