Bivši izraelski šef za svemirsku sigurnost: “Izvanzemaljci postoje. Trump zamalo sve otkrio”

Region

Bivši izraelski šef za svemirsku sigurnost: “Izvanzemaljci postoje. Trump zamalo sve otkrio”

Bivši izraelski potpukovnik i šef tamošnjeg programa za svemirsku sigurnost tvrdi da izvanzemaljci postoje i surađuju sa SAD-om u istraživanju svemira, te da je američki predsjednik Donald Trump zamalo sve otkrio javnosti.

Umirovljeni potpukovnik izraelske vojske Haim Eshed na početku mjeseca je u intervjuu za tamošnji dnevni list Yedioth Ahronoth iznio podjednako kontroverzne i zanimljive tvrdnje o životu u svemiru.

Bivši šef izraelskog programa za svemirsku sigurnost tvrdi da izvanzemaljci “provode istraživanja i pokušavaju razumjeti od čega je svemir napravljen i žele da im ljudi u tome pomognu”.

Prema njegovim riječima, navodno su i potpisali ugovor s Vladom SAD-a o istraživanjima i provođenju eksperimenata. Tvrdi da su čekali da ljudska vrsta evoluira i dosegne razinu na kojoj će, barem generalno, razumjeti što su svemir i ljudska putovanja. No, svejedno, drže sve u tajnosti.

“Čovječanstvo još nije spremno”, zaključio je Eshed i dodao da se uvelike provodi istraživanje Marsa. Pritom ne misli na nekoliko rovera koje je poslala NASA.

“Postoji podzemna baza u dubinama Marsa gdje se nalaze njihovi predstavnici te isto tako i američki astronauti”, dodao je Eshed.

Eshed kaže kako je američki predsjednik Donald Trump umalo otkrio javnosti postojanje tog pakta, ali su ga izvanzemaljci savjetovali da pričeka dok se čovječanstvo smiri.

“Oni ne žele izazvati masovnu histeriju. Oni žele da budemo pri zdravom razumu i sposobni razumjeti”, pojašnjava Eshed.

Istaknuo je da je svjestan da njegove riječi zvuče nestvarno i da bi prije pet godina vjerojatno “bio hospitaliziran da je ovakvo što tad iznio u javnost”, ali dodaje da nema što izgubiti te da se trend u spoznaji o izvanzemaljskom životu mijenja čak i izvan SAD-a. Paralelno s intervjuom, objavljena je i njegova knjiga u kojoj se raspravlja o svemiru.

No, da možda i nismo sami dokazuju i snimke s kojih je američka administracija 2019. skinula oznake tajnosti. Radi se o snimkama s dviju vojnih vježbi održanih 2004. i 2011. na kojima su piloti američkih borbenih zrakoplova stupili u vizualni kontakt s nepoznatim letećim objektima. Jedan od prvih kontroverznijih intervjua na temu postojanja izvanzemaljaca dao je fizičar Bob Lazar još 1989. kada je opisao izvanzemaljsku tehnologiju koja se proučavala u sektoru S4, dijelu super-tajnovitog Područja 51, piše Net. priznajem.hr