Home Region Njemačka planira uvesti još strožije mjere, poznato koliko bi trajale…

Njemačka planira uvesti još strožije mjere, poznato koliko bi trajale…

88
0

Njemačka planira uvesti još strožije mjere, poznato koliko bi trajale…

Njemačka je uvela djelimično zatvaranje početkom novembra i zabranila je rad restorana, kafića i kulturnih institucija. Trgovine i škole ostale su otvorene.

Njemačka bi mogla pooštriti mjere u svrhu suzbijanja širenja koronavirusa, izjavio je ministar zdravstva Jens Spahn dok ta najnaseljenija država Europske unije pokušava smanjiti broj novih zaraza, prenosi Hina.

“Kratkoročni i sveobuhvatni pristup kako bi se stvarno napravila razlika vjerovatno je uspješniji. Ako ne dođemo tamo sljedeće sedmice ili dvije sedmice prije Božića, morat ćemo to razmotriti”, rekao je Spahn javnoj TV stanici Phoenix u izjavi objavljenoj u ponedjeljak kasno navečer.

Spahn nije isključio mjere zatvaranja koje bi pogodile trgovce, dodala je televizijska stanica. Njemačka je uvela djelimično zatvaranje početkom novembra i zabranila je rad restorana, kafića i kulturnih institucija. Trgovine i škole ostale su otvorene. Politički čelnici smatraju da su ograničenja spriječila daljnji eksponencijalni rast novih zaraza, ali nisu zaustavila širenje bolesti.

Njemačka je izvijestila o 487 umrlih od posljedica covida-19 u jednome danu prošle sedmice, što je najveći broj u toj zemlji od početka pandemije. Njemačka vlada i države raspravljat će o oštrijim mjerama ove sedmice, izvijestila je u utorak televizijska mreža RBB prenoseći izjavu premijera Brandenburga Dietmara Woidkea.

Woidke je izjavio da će državni premijeri razmijeniti mišljenja prije sastanka sa saveznom vladom.

Kancelarka Angela Merkel rekla je stranačkim kolegama u ponedjeljak da postojeće mjere djelomičnog zatvaranja koje su na snazi u zemlji neće biti dovoljne, kazali su sudionici sastanka. fokus.ba

Previous articleNAJGLEDANIJI NASTUP ZVIJEZDE GRANDA U HISTORIJI TAKMIČENJA! Ovaj pjevač je postavio neoboriv rekord!
Next articleZnate li da vam epidemiolozi COVID mogu dijagnostikovati i bez testiranja? EVO I KAKO!