Home Zdravlje EVO ŠTA ZDRAV NAPITAK RADI NAŠIM ZUBIMA! Svi su u šoku nakon...

EVO ŠTA ZDRAV NAPITAK RADI NAŠIM ZUBIMA! Svi su u šoku nakon ovog ISTRAŽIVANJA!

171
0

EVO ŠTA ZDRAV NAPITAK RADI NAŠIM ZUBIMA! Svi su u šoku nakon ovog ISTRAŽIVANJA!

Svako od nas želi bele zube, bez mrlja, ali neke svakodnevne navike nas sprečavaju da tu želju i ostvarimo. Svi znamo da kafa nikako nije dobra za izgled zuba, tj. da je jedan od glavnih krivaca za žute zube, ali ono što mnogi ne znaju je da je jedan veoma zdrav napitak takođe neprijatelj belih zuba.

Reč je o čajevima, koji zbog pojedinih jedinjenja koje sadrže ubijaju belinu zuba, a boje ih u žućkasto.

“Zubna gleđ je porozna i može da apsorbuje tanin iz čaja, čineći zube tamnijim, sivkastim ili braonkastim”, kaže stomatolog dr Džordan Kirk.

Iako svaki čaj na ovaj način utiče na zube, stomatolozi su saglasni da je u tom smislu najgori zeleni čaj jer sadrži najviše tanina. Naravno, to ne znači da treba da prestanete da pijete čaj jer upravo pomenuti tanini dobro deluju na zdravlje – štite od kardiovaskularnih bolesti, raznih vrsta raka…

Ukoliko volite da pijete čaj i redovno to radite, samo nastavite, a da biste sprečili da vam zubi požute, sve što treba je da ih perete najmanje dva puta dnevno. Osim toga, kada čaj popijete kod kuće i imate četkicu i pastu pri ruci, nije zgoreg da ih i tada operete, kako biste sprečili da se tanin “uhvati” na zubima. (Espreso.rs/Mondo.rs)

Previous articleSVAKI PUT NAKON ODNOSA MOJ DEČKO ME ŠOKIRA: Zašto radi OVO uopšte mi nije JASNO, kaže da će PROĆI, ali isto je!
Next article(VIDEO) Scena kakvu Srbija ne pamti: Narod pleše i pije na ulici, dok im momak sa terase svira Džejeve pjesme!