Elvir došao na radno mjesto bivše djevojke pa u nju ispalio više hitaca: Tražio da mu vrati pare koje je “uložio” u vezu!

Region

Elvir došao na radno mjesto bivše djevojke pa u nju ispalio više hitaca: Tražio da mu vrati pare koje je “uložio” u vezu!

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je od Kantonalnog suda da odredi jednomjesečni pritvor muškarcu čiji su inicijali E.H. /41/, osumnjičenom za pokušaj ubistva žene u Vogošći.

Pritvor je zatražen zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu prikrivanjem dokaza i uticajem na svjedoke, kao i zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu mogao ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo.

Elvir Hajdarević je osumnjičen da je u subotu, 5. decembra, nešto poslije 12.00 časova u Semizovcu, u opštini Vogošća, došao na radno mjesto žene čiji su inicijali J.K, sa kojom je ranije bio u vezi, te u nju ispalio više hitaca iz pištolja.

On je navodno od nje tražio da mu vrati novac koji joj je ranije dao, a nakon što mu je rekla da nema, izvukao je pištolj i pucao u njenom pravcu. Jedan metak je J.K. okrznuo po vratu, dok je zadobila još par prostrelnih rana, koje su okarakterisane kao teške i opasne po život.

Povrijeđena se nalazi na liječenju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Hajdarević je uhapšen istog dana u popodnevnim časovima. bh-index.info