SJAJNA VEST, CEO SVET SE RADUJE: Odlične vesti konačno stižu iz Italije!

Region

SJAJNA VEST, CEO SVET SE RADUJE: Odlične vesti konačno stižu iz Italije!

Najnoviji epidemiološki bilans u Italji pokazuje da stroge anti-kovid mere koje je uvela vlada daju rezultate – u jednom danu zabeleženo je 18.000 novozaraženih, što je polovina manje nego pre samo sedam dana. Smanjuje se i broj preminulih – u poslednja 24 sata zarazi su podlegle 564 osobe, piše agencija Ansa.

Dnevni bilten Ministarstva zdravlja je u znaku slučaja pokrajine Abruzo, čiji je predsednik odlučio da regiju, po emidemiološkom stanju, premesti iz takozvane crvene u žutu zonu, sto znači ublažavanje anti-kovid mera. Takve odluke su u nadležnosti vlade, koja je u ovom slučaju najavila da će odluku osporiti.

Zbog poboljšanja epidemiološke situacije u polovini od 20 italijanskih regija anti-kovid mere su ublažene, a to znači da se otvaraju barovi, restorani, šoping centri, pizerije.

Ostaje na snazi zabrana međuregionalnog saobraćaja i putovanja, što je mera koju je oštro kritikovao predsednik sevrene regije Lombardija Atilio Fontana. On tvrdi da je takva odluka u vreme praznika Božića i Nove Godine “van pameti” i da zabrana može prouzrokovati društvene i ljudske probleme.

Fontana traži da parlament poništi tu vladinu odluku.

Regija Lombardija je finansijski i centar velike industrije zemlje, prvi slučajevi kovida-19 u Italiji pojavili su se upravo u toj regiji koja je svih ovih meseci od kako traje pandemija korona virusa na prvom mestu po broju zaraženih i preminulih. (Espreso.rs/tanjug)