Home Region LJEKAR IZ SRBIJE IZDAO UPOZORENJE! Vitamin D i C mnogi pogrešno uzimaju,...

LJEKAR IZ SRBIJE IZDAO UPOZORENJE! Vitamin D i C mnogi pogrešno uzimaju, EVO KAD NE TREBATE PITI VITAMIN D!

194
0

LJEKAR IZ SRBIJE IZDAO UPOZORENJE! Vitamin D i C mnogi pogrešno uzimaju, EVO KAD NE TREBATE PITI VITAMIN D!

Označaju vitamina nikada se nije govorilo niti razmišljalo koliko u vrijeme korone. Kada treba ovaj vitamin i koliko, otkrio je gastroenterolog dr Dino Tarabar u emisiji RTS Ordinacija.

“D vitamin treba piti 2.000 jedinica dnevno, i to popodne, ne ujutru. D vitamin ima takođe antiinflamatorni efekat, ali ujutru se najviše luči kortikosteroida. Ne treba da se tu bije sa kortikosteroidima, oni su jači”.

Doktor je objasnio i koje još vitamine treba uzimati.

“Cink obavezno, ima slično dejstvo. Imate sada preparate ovih butorata koji se daju da bi se ojačala sluznica creva, zajedno sa D vitaminom i cinkom. Dakle, cink, D vitamin, magnezijum, selen, D vitamin su obavezni.C vitamin u malo većim dozama, 5-6.000 miligrama. Ja sam u skopu oporavka od korone dobijao 30-40 grama vitamina C venski. To su ogromne doze, one imaju i terapijski efekat kod malignih bolesti. Kao preventiva može jedan do dva grama vitamina C, to je OK”. novi.ba

Previous article6 SAVJETA KAKO DA SE NE ZARAZITE KORONOM: Doktorica objavila šta svi trebaju RADITI DA OSTANU ZDRAVI, OVO JE JAKO BITNO DA ZNATE!
Next article“Skoro 20 godina smo pokušavali da postanemo roditelji”