Home Region Austrija popustila rigorozne mjere, ipak dozvoljena okupljanja za božićne i novgodišnje prazike!

Austrija popustila rigorozne mjere, ipak dozvoljena okupljanja za božićne i novgodišnje prazike!

94
0

Austrija popustila rigorozne mjere, ipak dozvoljena okupljanja za božićne i novgodišnje prazike!

U Austriji su od ponoći na snazi nova korona pravila i popuštanje mjera “zaključavanja”. Ograničenje slobode kretanja više ne važi 24 sata, već od 20 do šest sati ujutro. Tokom policijskog sata stan se može napuštati samo radi odlaska na posao, nabavke potrepština, pružanje pomoći drugim osobama ili šetnje radi fizičke i psihičke rekreacije.

Popuštanjem zaključavanja đaci osnovnih škola i maturanti se vraćaju u školske klupe, a otvaraju ponovo i radnje. I dalje važi ograničenje kontakata, koje je sada manje strožije. Do sada su članovi jednog domaćinstva imali mogućnost da se sretnu samo s jednom osobom drugog domaćinstva, a sada je to prošireno na cijelo drugo domaćinstvo. Međutim, maksimalan broj je šest odraslih i šestoro djece.

Izuzetak su božićni i novogodišnji praznici, pa će 24., 25., 26. i 31. decembra biti omogućen susret maksimalno 10 osoba, uključujući djecu, nezavisno od toga u koliko domaćinstava žive. Tim danima neće važiti policijski sat, tako da će se Božić i Nova godina moći slaviti i poslije 20 sati. bh-index.info

Previous article(VIDEO) U vrijeme policijskog sata zeničkoj policiji rekao: “Slušaj me, zvaću ministra”
Next articleNa snagu stupio novi pravlink: Gljive, ljekovito bilje i šumske plodove više ne možemo bez naknade brati koliko hoćemo!