Žena traži razvod jer je muž previše voli i nikad se ne svađa s njom…

Region

Žena traži razvod jer je muž previše voli i nikad se ne svađa s njom…

Žena iz indijskog okruga Sambhal u saveznoj državi Uttar Pradesh je zatražila razvod nakon 18 mjeseci braka, prenosi India today. Obratila se šerijatskom sudu u Sambhalu kako bi zatražila razvod, ostavljajući sud zbunjenim. Zašto? Suprug je previše voli i ne svađa se s njom.

Na upit da objasni svoj zahtjev, žena je rekla kako je suprug previše voli i nikad se nije svađao s njom, i da ona to ne može da prihvati. Žena je rekla da joj suprug čak pomaže u kuhanju i obavljanju kućanskih poslova. U obraćanju sudu rekla je kako joj je dosta toga i zatražila od suda da poništi njen brak. Kaže da ne želi život u kojem njezin suprug pristaje na sve.

“Ne viče na mene i nije me nikada naljutio. Kad god pogriješim, uvijek mi oprosti. Htjela sam da se svađamo. Ne treba mi život u kom je suprug u svemu saglasan sa mnom”, izjavila je nezadovoljna žena.

Nakon što su je saslušali, zbunjeni sveštenici šerijatskog suda odmah su odbili njen zahtjev koji su opisali kao neozbiljan, i zamolili su supružnike da sami riješe svoje nesuglasice. Međutim, nakon što je odbijen njen zahtjev za razvod braka, žena se obratila članovima lokalne skupštine. I oni su odbili da se miješaju u intimne stvari bračnih drugova.

Sudeći prema lokalnim medijima, ženin suprug rekao je kako misli da nije uradio ništa pogrešno, već je samo htio da bude savršen suprug. index.hr