ŽENA OTKRILA TRIK KAKO DA STAKLO NA RERNI STALNO BLISTA: Trebaju vam samo 2 sastojka, MAGIČNO!

Zanimljivosti

ŽENA OTKRILA TRIK KAKO DA STAKLO NA RERNI STALNO BLISTA: Trebaju vam samo 2 sastojka, MAGIČNO!

Zagorjeli ostaci od hrane, nakupljena masnoća i prljavština lepi se i u unutrašnjost rerne i na staklenih vratima. Vlasnica agencije za čišćenje Kejti Burkej otkriva dva jednostavna, brza i prirodna načina čišćenja staklenih vrata rerne. Ona kaže da najprije sa rerne skinete vrata jer ćete tako imati bolji pristup unutrašnjosti rerne koja je često puna mrvica, komadića hrane, ali i prašine.

“Zatim, sa crijevom usisavača pređite cokelu unutrašnjost rerne, najbolje s nekim nastavkom za manje pukotine koji može ući i u sitnije prostore”, savjetuje Burkej.

Nakon toga, slijedi čišćenje masnoće sa staklenih vrata. Najbolje sredstvo za čišćenje vrata jeste mešavina dva sastojka koja već imate u kuhinji: soda bikarbona i sirće”. Ako na staklu ima nakupljene masnoće i prljavštine, pospite malo sode bikarbone direktno na to mjesto.

Zatim, poprskajte mješavinom sode bikarbone i sirćeta po cijeloj površini. Nakon toga, sa sunđerom po staklu razmažite dobijenu pastu, pa je prebrišite mokrim sunđerom, kako biste sve uklonili. Ako treba, površinu pređite i s grubom stranom sunđera, ali pazite da ne koristite abrazivne sunđere i sredstva da ne biste oštetili staklo.

“Na kraju čišćenja poprskajte sredstvom za pranje stakla kako bi površina dobila sjaj i onda sastavite svoja staklena vrata” objasnila je.

Ponekad skidanje staklenih vrata s rerne nije opcija, ali i onda postoji efikasan način da ih očistite, prenosi Real Simple. Na isti način kao i u prvom slučaju, u pomoć priskače pasta za čišćenje od sode bikarbone i sirćeta ili od sode i vode, po želji. Zatim pastu sa sunđerom, krpom ili čak s rukama ( obavezno s rukavicama) premažite po staklu i ostavite da odstoji 15 do 20 minuta, u zavisnosti od toga koliko su vrata prljava.

Ako je potrebno, pastu možete ostaviti i duže da deluje jer je potpuno prirodna i neće oštetiti staklo. Imajte na umu da će smesa da potamni jer upija prljavštinu i masnoću. (Stil.kurir.rs)