Home Region U 17 SATI NOVE MJERE STUPILE NA SNAGU: Evo ko sve ide...

U 17 SATI NOVE MJERE STUPILE NA SNAGU: Evo ko sve ide POD KLJUČ DO PONEDELJKA u Srbiji, a ko će moći da radi!

138
0

U 17 SATI NOVE MJERE STUPILE NA SNAGU: Evo ko sve ide POD KLJUČ DO PONEDELJKA u Srbiji, a ko će moći da radi!

U Srbiji su večeras stupile na snagu nove mjere u sprječavanju širenja korona virusa koje podrazumijevaju da od 17 časova i vikendom mogu da rade samo prodavnice s prehrambenom robom, apoteke i benzinske pumpe.

Vlada je te mjere donijela juče i tako usvojila najnovije preporuke Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid-19. Pijace će biti otvorene i u danima vikenda od šest časova ujutru do 15 sati.

Ugostiteljskim objektima je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost.

Nove mjere podrazumijevaju da ugostiteljski objekti – kafići, restorani, barovi, noćni klubovi i splavovi neće raditi od petka u 17 časova do ponedeljka u pet sati ujutru bez izuzetka.

Tržni centri, prodavnice garderobe, kladionice, kockarnice, dečije igraonice, takođe, neće raditi od petka u 17 časova do ponedeljka u pet sati ujutru. U tom periodu takođe neće raditi frizerski i kozmetički saloni i saloni za negu lepote.

U ovu grupu spadaju i objekti iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport.

Svim ovim objektima dozvoljeno je da rade radnim danima od pet sati ujutru do 17 časova. Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično gdje se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine mogu raditi do 21 sat kako radnim danima, tako i vikendom.

Apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva) mogu da rade non stop, svakoga dana bez ograničenja. Još jedan izuzetak predstavljaju restorani i barovi koji se nalaze u okviru hotela i privatnih smeštaja.

Oni mogu pružati svoje usluge samo i isključivo registrovanim i prijavljenim gostima do 21 čas svakoga dana. Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.Profesionalni sportisti mogu koristiti sportske objekte za pripreme za svoja takmičenja u toku vikenda. Objekti i ustanove iz oblasti kulture – bioskopi, pozorišta, muzeji i galerije moći će rade radnim danima, kao i subotom i nede

Objekti i radnje u kojima se pružaju usluge pri čijem vršenju nije potrebno prisustvo korisnika ili su prisustvo i kontakt ograničenog trajanja, poput servisa bele tehnike, tehničkih servisa, krojača, obućara i staklorezačkih radnji mogu raditi radnim danima do 21 čas, a subotom do 17 časova.

Sve ove mjere usvojene su sa ciljem svođenja socijalnih kontakata na apsolutni minimu, uz nadu da će one dati željeni rezultat i da ćemo u danima pred nama to vidjeti i u brojevima zaraženih građana korona virusom.

Nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo će kontrolisati poštovanje ovih mjera. Vlada Srbije i Krizni štab apelovali su na sve građane da se ponašaju odgovorno i ne okupljaju se u stanovima, privatnim smeštajima niti u bilo kojim drugim prostorima. novi.ba

Previous articleSLAVLJE U KUĆI! Dragana Mirković SAOPŠTILA RADOSNU VEST, ovome se nije nadala!
Next articlePRVO ĆU SE ČUTI SA MUŽEM ZA NOVU GODINU: Tanja Savić posle porodičnog SKANDALA u 2020 ima NOVE PLANOVE!