NIKAD VIŠE NIJE POZVALA MAJSTORA: Sipala je ovo u sudoperu i DESILO SE ČUDO!

Zanimljivosti

NIKAD VIŠE NIJE POZVALA MAJSTORA: Sipala je ovo u sudoperu i DESILO SE ČUDO!

Verovatno je jedana od većih neprijatnosti koje žena može da doživi u kući kada shvati da mora pozvati majstora, u ovom slučaju vodoinstalatera zato što joj se zapušila sudopera ili lavabo

Evo šta je bitno da uradite prvo pre nego što pozovete majstora, problem možda i same možete da rešite.

Dakle, važno je da povedete računa o ovome kako ne bi došlo do problema. Čim se okupate, operete kosu, sve ostatke iz slivnika lagano pokupite maramicom i bacite. Pored WC šolje neka vam stoji korpa za otpatke koja ima poklopac, ovde bacajte paprir, a ne u šolju. Negde su cevi uže i lako može doći do začepljenja.

Ukoliko je kvar već tu, sve što treba da uradite je da skinete crevo koje se proteže ispod lavaboa ili sudopere, izvadite iz njega sve ostatke, po mogućstvu uz pomoć velike igle za pletenje, ako je imate u kući, a zatim unutražnjost sperite pod mlazom tople vode uz dodatak sanitara.

Ukoliko ni ovo ne pomogne, pozovite vodoinstalatera.

– Ono što mi je ostalo u sećanju iz škole, to jeste domaćinstva koje smo mi tada imali je savet profesora kako da održavamo cevi. Sipaš sredstvo za čišćenje u odvod i onda pustiš vrelu vodu da teče neko vreme – savetuje domaćica koja je ovo probala. (Espreso.rs/Informer)