Home Region Nevjerovatni prizori iz Hrvatske: Pjena kompletno prekrila more, a ne može se...

Nevjerovatni prizori iz Hrvatske: Pjena kompletno prekrila more, a ne može se zaustaviti!

91
0

Nevjerovatni prizori iz Hrvatske: Pjena kompletno prekrila more, a ne može se zaustaviti!

More u Vranjicu kod Splita u subotu je pokrila gusta bijela pjena koja je tamo završila nakon što se u silosu u Sjevernoj luci aktivirao protupožarni sustav, doznaje se od župana Blaženka Bobana.

Kako je župan Boban izjavio za Hinu, na terenu su sada inspektori Lučke uprave i Lučke kapetanije te inspektori Zaštite okoliša.

“Za sada se utvrđuje sastav pjene, no ne bi trebao biti ekološki opasan s obzirom da se radi o protupožarnom sustavu koji je predviđen za gašenje požara na moru. No, ipak treba pričekati i vidjeti što će analize pokazati”, kratko je rekao župan Boban. I prije dva tjedna more u Vranjicu je bilo zagađeno, a prije tri mjeseca je bilo prekriveno velikom naftnom mrljom. Zagađenje mora nažalost Vranjičanima su postala svakodnevnica zbog kojih se boje da bi se to moglo odraziti na njihovo zdravlje.

Upravo zato građanska inicijativa ‘Mjesto koje hoće živjeti’ održala je prije dvadesetak dana prosvjed u kojem su se minutu prije podneva svojim brodicama okupili ispred Sjeverne luke. Istodobno su Vranjičani izašli s transparentima na obalu odakle su poručili da im je dosta zagađenja tražeći od odgovornih da nešto poduzmu jer tim učestalim ekocidima nisu samo ugroženi oni već i žitelji Kaštelanskog zaljeva. Večernji.hr

Previous articleŽENA OTKRILA TRIK KAKO DA STAKLO NA RERNI STALNO BLISTA: Trebaju vam samo 2 sastojka, MAGIČNO!
Next articleDr Goran Stevanović otkriva da ova DVA SIMPTOMA UKAZUJU NA TEŠKU KLINIČKU SLIKU: “Ako se ne javite ljekaru, rizikujute i bolest se PODMUKLO POGORŠA”